Sernik ziołowy z pieczoną papryką
Przepis Herb & Roasted Pepper Cheesecake można przygotować w około 55 minut . Ten przepis daje 24 porcje po 262 kalorie , 7 g białka i 16 g tłuszczu każda. Za 84 centy za porcję przepis ten pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Udaj się do sklepu i kup boczek, pieczoną paprykę i dodatkowy szczypiorek, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 30% . Ta ocena jest raczej słaba. Wypróbuj Herb Roasted Chicken , Basil Tagliatelle with Roasted Red Bell Pepper Salad i Grilled Rail, Cheese and Roasted Red Pepper Panini, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Połóż natłuszczoną 9-calową formę do pieczenia na podwójnej grubości folii aluminiowej (około 18 cali kwadratowych). Dokładnie owiń folię wokół formy.
Włóż serek śmietankowy, ser ricotta, sól i pieprz do robota kuchennego; przykryj i miksuj do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj jajka i miksuj, aż się połączą.
Dodaj czerwoną paprykę, zioła, boczek i czosnek; przykryj i miksuj, aż składniki się połączą.
Wlać nadzienie do przygotowanej formy.
Umieść tortownicę w dużej blasze do pieczenia; do większej blaszki wlej 2,5 cm wrzącej wody.
Piec w temperaturze 350° przez 35–45 minut lub do momentu, aż środek będzie ścięty, a wierzch matowy.
Wyjmij formę z kąpieli wodnej; usuń folię. Ostudź sernik na kratce przez 10 minut; oddziel brzegi od formy nożem. Ostudź jeszcze przez 1 godzinę. Schłodź przez noc.
Zdejmij rant z patelni. Tuż przed podaniem skrop sernik olejem; jeśli chcesz, posyp go paskami czerwonej papryki i szczypiorkiem.