Sernik Czekoladowo-Karmelowy
Czekoladowy Sernik karmelowy wymaga około 8 godzin i 45 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 2,17 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 907 kalorii, 11g białka, oraz 66g tłuszczu. 11 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, serek śmietankowy, okruchy krakersa Grahama i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 35% to danie jest raczej złe. Podobne przepisy są Sernik Mascarpone z białej czekolady z solonym karmelem i polewą czekoladową, Sernik Czekoladowo-Karmelowy, oraz Sernik Czekoladowo-Karmelowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko pokryć 10-calową patelnię sprężynową nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Okruchy graham cracker połączyć z proszkiem kakaowym i 1 szklanką cukru. Wymieszać z roztopionym masłem. Naciśnij na dno i 1 do 2 cali w górę boków przygotowanej patelni formy sprężynowej.
Doprowadzić 2 szklanki cukru i wody do wrzenia w dużym garnku o dużym dnie. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i kontynuuj gotowanie bez mieszania, aż mieszanina zmieni głęboki, złoty kolor, 30 do 45 minut.
Zdejmij z ognia i ostrożnie wlej ciężką śmietanę (mieszanina będzie energicznie bąbelkowa). Włóż karmel do pieca na małym ogniu i mieszaj, aż do całkowitego skroplenia. Czekoladę mieszamy do stopienia, następnie mieszamy ze śmietaną.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Beat ser śmietankowy aż puszysty w mieszalniku elektrycznym.
Dodać mieszaninę karmelu i dobrze wymieszać, skrobanie boki miski od czasu do czasu.
Dodać jajka, po jednym na raz, skrobanie miskę po każdym dodaniu.
Dodać wanilię z ostatnim jajkiem.
Wymieszać, aż dobrze się wkomponuje, a następnie wlać mieszaninę do przygotowanej patelni.
Umieść patelnię w gorącej łaźni wodnej z wodą w połowie po bokach patelni springform.
Piec w środku nagrzanego piekarnika, aż środek się ustawi, około 1 godziny 15 minut. Sernik robi się, gdy środkowe 3 lub 4 cale są jeszcze trochę chwiejne. Schłodzić całkowicie przed podaniem.