Sernik Cynamonowo-Żurawinowy
Ten przepis sprawia, że 25 porcji z 204 kalorie, 3G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wody, cukru, serek philadelphia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Sernik Cynamonowy Szkliwiony Żurawiną, Niesławny sernik lub cynamonowo-jabłkowy Sernik, oraz Sernik żurawinowy ze skórką Gingersnap i żurawiną.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Wymieszać okruchy Grahama, 2 łyżki. cukier, 1/2 łyżeczki. cynamon i masło do wymieszania; naciśnij na dno 9-calowej patelni springform.
Beat twarogu i 1 szklanka pozostałego cukru w dużej misce z mikserem do wymieszania.
Dodać jajka, 1 na raz, mieszając na małej prędkości po każdym tylko do wymieszania.
Piec 55 min. do 1 godz. 5 min. albo do momentu, gdy środek jest prawie ustawiony. Schłodzić na stojaku 15 min. Uruchom nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować ciasto; ostudzić przed usunięciem obręczy. Sernik przechowywać w lodówce 4 godziny.
W międzyczasie, przynieść żurawinę, wodę, pozostały cukier i cynamon gotować w rondlu na średnim ogniu; dusić na małym ogniu 8 do 10 min. lub aż sos jest lekko zagęszczony i jagody zmiękną, mieszając od czasu do czasu. Ostudzić lekko; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Sos żurawinowy rozprowadzić na serniku tuż przed podaniem.
Podawać z chłodnym batem.