Seler i koper włoski z boczkiem
Seler i koper włoski z boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 82 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz bekon, szalotkę, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Pikantny smażony koper włoski, seler i korzeń selera z chińską kiełbasą, Sałatka Z Kopru Włoskiego I Selera, oraz Sałatka z selera i kopru włoskiego – dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rezerwa 1/2 szklanki liści selera.
Usuń sznurki z żeber selera z obieraczką, a następnie pokrój żeberka selera na 3-na 1/4-calowe pałeczki.
Rezerwa 1/2 szklanki kopru włoskiego. Trim łodygi kopru włoskiego równo z cebulkami.
Wytnij wszelkie brązowe plamy z zewnętrznych warstw i ćwierć bulw wzdłuż.
Wyciąć większość rdzeni, pozostawiając tyle, aby utrzymać warstwy razem.
Pokrój żarówki wzdłuż na plastry o szerokości 1/4 cala.
Przygotuj 2 duże miski lodu i wody. Żeberka selera ugotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą 2 minuty, a następnie przenieść łyżką szczelinową do 1 miski lodowatej wody. Powrót wody do wrzenia i gotować Cebulki kopru włoskiego 2 minuty, a następnie przenieść do drugiej miski wody z lodem. Gdy warzywa są chłodne, odcedzić w durszlaku.
Gotować boczek w 6-do 8-quart ciężkiego garnka na umiarkowanym ogniu, aż ostry, a następnie przenieść z rowkiem łyżką do ręczników papierowych do odsączenia.
Dodaj szalotkę do tłuszczu boczku i gotuj, mieszając, aż zmięknie.
Dodać seler i koper włoski i gotować, mieszając, aż warzywa zaczną brązowieć, o 10 protokół.
Dodać bulion i dusić, często mieszając, aż warzywa są ledwo miękkie, 12 do 15 protokół.
Grubo posiekaj zarezerwowane liście selera i liście kopru włoskiego.
Wyjmij garnek z ognia i wymieszaj liście, liście, pietruszkę, boczek oraz sól i pieprz do smaku.
Seler i koper włoski można kroić (ale nie gotować) 1 dzień wcześniej. Warzywa schłodzić oddzielnie w dużych, zamykanych plastikowych torebkach wyłożonych wilgotnymi papierowymi ręcznikami.