Schłodzona Żółta Zupa Pomidorowa
Schłodzona Żółta zupa pomidorowa to Wegetariańskie zupa. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. Ten przepis służy 8. Jeśli masz masło, bulion z kurczaka, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 46 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Schłodzona Żółta zupa z dyni i porów z kolendrą i cytrynowym Crème Fraîche, Schłodzona Zupa Pomidorowa, oraz Schłodzona Pikantna Zupa Pomidorowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zupa: na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż zmiękną, 5 protokół. Wymieszać z tymiankiem; gotować 1 minutę.
Dodać pomidory i bulion. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, odkryte, aż pomidory zmiękną i zupa jest lekko zagęszczony, 25 do 30 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić. Puree w blenderze lub robocie kuchennym.
Wlać do miski, przykryć i schłodzić co najmniej 6 godzin lub przez noc.
Zrób grzanki: rozgrzej brojlery do wysokiej i ustaw stojak około 8 cali od źródła ciepła.
Posmaruj obie strony chleba masłem i połóż na blasze do pieczenia. Broil, obserwując uważnie, aby zapobiec pieczeniu, aż złoty kolor będzie brązowy, około 3 minut na stronę.
Pocierać każdy crouton z połówki czosnku na ciepło. Ułóż 3 grzanki na każdej misce zupy lub 1 grzankę w filiżance zupy lub podawaj obok.