Schab Pieczony W Ziołach
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj schabu pieczonego w ziołach. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 52g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 377 kalorii. Na 3,03 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Mieszanka schab pieczony, gałązki rozmarynu, pikantne gałązki, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Schab Pieczony W Ziołach, Schab Pieczony Ziołowo, oraz Schab Pieczony Ziołowo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Wieprzowinę osuszyć i doprawić 1 3/4 łyżeczki soli i 1 1/2 łyżeczki pieprzu. Rozgrzać ognioodporną patelnię na 2 palnikach, następnie podgrzać 1 łyżkę oleju na średnim ogniu, aż się połyśnie. Brązowy wieprzowina ze wszystkich stron, a następnie przenieść na duży talerz.
Umieść metalowy stojak na patelni i ułóż połowę ziół w środku stojaka. Wymieszać szalotkę, czosnek, musztardę i 1 łyżkę oleju i rozmazać na wierzchu i bokach pieczeni, a następnie umieścić pieczeń, tłuszcz do góry, na wierzchu ziół. Roast1 godzina. Wymieszać pozostałe zioła z pozostałą łyżeczką oleju i ułożyć na wierzchu pieczeni.
Kontynuuj pieczenie, aż natychmiastowy odczyt termometru zarejestruje 140 do 145 ° F, 5 do 15 minut więcej (temperatura wzrośnie o 5 do 10 stopni, gdy spocznie).
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i odstawić na 15 do 25 minut.
Wyjmij stojak z patelni i wyrzuć zioła z stojaka. Patelnia okrakiem przez 2 palniki na średnim ogniu.
Dodaj wermut i musztardę i deglaze przez gotowanie, mieszając i skrobanie brązowe kawałki, aż zmniejszy się o połowę.
Dodać bulion i gotować na wolnym ogniu 3 minuty. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miary 2-szklankowej. Jeśli masz więcej niż 1 1/2 szklanki, gotuj, aby zmniejszyć; jeśli mniej, dodaj wodę.
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Ubić w mące i gotować, ubijając, aż blady złoty, o 3 protokół.
Ubij w mieszaninie wermutu i gotuj na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 3 protokół.
Podawać wieprzowinę z sosem.
Marimar Estate Don Miguel Vineyard '06