Schab Nadziewany Śliwkami
Schab nadziewany śliwkami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 20. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 188 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, liście tymianku, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczeń Wieprzowa Faszerowana Śliwkami, Pieczeń Wieprzowa Faszerowana Śliwkami, oraz Schab Nadziewany Figami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. za pomocą ostrego noża usuń nadmiar tłuszczu z schabu, pozostawiając 1/4-calową warstwę tłuszczu na wierzchu. Użyj długiego, cienkiego, ostrego noża, aby przebić otwór w środku obu końców schabu. Pracując z obu końców, użyj uchwytu dużej drewnianej łyżki, aby przeforsować jamę przez środek lędźwi.
Wyjmij łyżkę i popchnij uchwyt jeszcze kilka razy, poszerzając jamę. Pracując z kilkoma śliwkami, wepchnij je do jamy palcami i uchwytem łyżki. Pracować z obu końców, aż wnęka jest nadziewane od końca do końca.
Miejsce czosnek, 1/2 łyżeczki. sól, sok z cytryny i tymianek na desce do krojenia. Zmielić na pastę. Natrzyj pastę na nadziewane schabyki, umieść tłuszcz na patelni i zalej 1/2 szklanki wody. Piecz przez 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 163°. kontynuuj pieczenie, dodając wodę do patelni, jeśli to konieczne, aby zapobiec przypaleniu, aż termometr do mięsa włożony do środka mięsa odczytuje145, 40 do 50 minut.
Zdjąć na deskę do krojenia i przykryć luźno folią.
Odtłuścić tłuszcz z soków w patelni i umieścić patelnię w 2 palnikach na kuchence na średnim ogniu.
Wlać bulion i doprowadzić do wrzenia, zeskrobując wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni. Gotować, aż zmniejszy się o około połowę i lekko zagęszczony, 5 do 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Pieczeń pokroić w plasterki i podawać na ciepło z sokami z patelni.