Sałatka ziemniaczana z brokułami na ciepło i Yukon Gold
Ciepłe brokuły di rzepak i sałatka ziemniaczana Yukon Gold może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 172 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje 66 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Mieszanka brokułów di rzepak, oliwa z oliwek, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Yukon via Vermont: Yukon Złote placki ziemniaczane i masywny mus jabłkowy, Sałatka Ziemniaczana Yukon Gold, oraz Sałatka ziemniaczana Yukon Gold z chrupiącą Prosciutto i olejem truflowym.
Instrukcje
Opłukać i przyciąć brokuły di rzepak; pokroić obrane łodygi na 4-lub 5-cala długości. Ziemniaki obrać i pokroić w 1-calową kostkę.
Umieść kostki w garnku z zimną wodą, aby pokryć o kilka cali i podgrzać do wrzenia. Gotować przez około 5 minut, następnie ułożyć zieleninę i obrane łodygi na wierzchu ziemniaków, przykryć garnek i gotować jeszcze przez 5 minut.
Wyjąć brokuły i ziemniaki za pomocą pająka lub innego sitka i ułożyć je w durszlaku.
Posypać gorącymi warzywami około połowy soli, pozostawić do odsączenia i ostudzić na minutę lub dwie, a następnie przekształcić je w misce do mieszania.
Skropić oliwę na kawałki i delikatnie wrzucić.
Posypać więcej soli i peperoncino do smaku (używam 1/4 łyżeczki płatków pieprzu, lub nawet więcej, gdy robię to w domu). Wrzucić, smak, i dostosować przyprawy.
Podawać na dużym ciepłym talerzu lub porcje układać na ciepłych talerzach sałatkowych.