Sałatka ze szpinaku i pomarańczy z limonką

Sałatka ze szpinaku i pomarańczy z limonką
Sałatka ze szpinaku i pomarańczy z limonką to bezglutenowa, bezmleczna, lakto ovo wegetariańska i wegańska przystawka. Ten przepis służy 9 porcji. Jedna porcja zawiera 53 kalorie, 1 g białka i 3 g tłuszczu. Za 38 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, pomarańcze, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 84%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy obejmują Sałatka z jabłkiem, mandarynką, gruszką i szpinakiem feta z pomarańczowym dressingiem z maku, Sałatka z pomarańczy i awokado z limonką oraz Sałatka rzymsko-pomarańczowa z dressingiem limonkowym.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj sześć pierwszych składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(120 Wafli)(120 Wafli)
Około 1/3 Szklanki Startego Parmigiano-ReggianoOkoło 1/3 Szklanki Startego Parmigiano-Reggiano
2
W dużej salaterce wymieszaj pozostałe składniki. Tuż przed podaniem wymieszaj dressing i polej sałatkę; wrzucić do płaszcza.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(120 Wafli)(120 Wafli)
Około 1/3 Szklanki Startego Parmigiano-ReggianoOkoło 1/3 Szklanki Startego Parmigiano-Reggiano

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatka w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Sonoma-Cutrer The Cutrer Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 37 dolarów za butelkę.
Sonoma-Cutrer The Cutrer Chardonnay
Sonoma-Cutrer The Cutrer Chardonnay
Aromaty Golden Delicious Apple, białej brzoskwini i nektarynki są akcentowane nugatem, spadzią i brązowym cukrem. Smaki brzoskwini, jabłka i crème brulee łączą się z nutami toffi, karmelu, ciepłego ciasta i pieczonego jabłka.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia38
Magazyn