Sałatka z warzyw Harissa, koziego sera i kuskusu
Warzywa Harissa, kozi ser i sałatka z kuskusem to lacto ovo vegetarian danie główne. Ten przepis służy 2. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 311 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Mieszanka kuskusu, soku z cytryny, koziego sera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 182 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Pieczony kozi ser z Harissą, Sałatka z pieczonymi warzywami i kuskusem, oraz Frittata z grzybami, Harissanem i kozim serem.
Instrukcje
Kuskus przekładamy do miski, doprawiamy i dodajemy sok z cytryny.
Zalać 100 ml wrzącej wody z czajnika, przykryć ręcznikiem i pozostawić na kilka minut, aż płyn całkowicie się wchłonie.
Kuskus rozgnieść widelcem. Resztki prażonych warzyw wrzucić z harissą i olejem z puszki do pieczenia.
Dodać do kuskusu z serem i rukolą. Pakuj do wanien i schładzaj się do obiadu lub jedz od razu.