Warzywa Harissa, kozi ser i sałatka z kuskusem to lacto ovo vegetarian danie główne. Ten przepis służy 2. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 311 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Mieszanka kuskusu, soku z cytryny, koziego sera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 182 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Pieczony kozi ser z Harissą, Sałatka z pieczonymi warzywami i kuskusem, oraz Frittata z grzybami, Harissanem i kozim serem.
Instrukcje
1
Kuskus przekładamy do miski, doprawiamy i dodajemy sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Zalać 100 ml wrzącej wody z czajnika, przykryć ręcznikiem i pozostawić na kilka minut, aż płyn całkowicie się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Herbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
3
Kuskus rozgnieść widelcem. Resztki prażonych warzyw wrzucić z harissą i olejem z puszki do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Harissa
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodać do kuskusu z serem i rukolą. Pakuj do wanien i schładzaj się do obiadu lub jedz od razu.
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.