Sałatka Z Tuńczyka W Stylu Nicoise Z Białą Fasolą I Oliwkami

Sałatka Z Tuńczyka W Stylu Nicoise Z Białą Fasolą I Oliwkami
Sałatka z tuńczyka w stylu Nicoise z białą fasolą i oliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 522 kalorie, 33g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz jajka ugotowane na twardo, oliwę z oliwek, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka makaronowa z tuńczykiem, selerem, białą fasolą i oliwkami, PERUWIAŃSKA FASOLA BIAŁA Z MARYNOWANYM MARYNOWANYM TUŃCZYKIEM, oraz Gruba sałatka grecka z białą fasolą, oliwkami Kalamatan i fetą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść fasolkę szparagową, 1/3 szklanki wody i dużą szczyptę soli na średniej patelni. Przykryć, podgrzać i doprowadzić wodę do wrzenia. Gdy fasola zacznie parować, Ustaw timer i gotuj do miękkości-chrupiące, o 5 protokół. (Ponieważ fasola gotować w tak małej ilości wody, upewnij się, aby nie pozwolić patelni wyschnąć.) Natychmiast wrzucić je na lipped arkusz cookie wyłożone papierowymi ręcznikami do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
2
Wymieszaj tuńczyka, białą fasolę, oliwki i cebulę w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola BiałaFasola Biała
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
W średniej misce ubij oregano, olej, sok z cytryny i skórkę, a następnie polej sałatkę i delikatnie wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dostosuj przyprawy do smaku. Ułóż porcję fasolki szparagowej, sałatki z tuńczyka i jajek na każdym z 4 talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
(Keebler)(Keebler)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino można spróbować jest Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn