Sałatka Z Pieczonych Buraków
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Sałatka z pieczonych buraków może być świetnym przepisem do wypróbowania. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 206 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ocet z czerwonego wina, szalotkę, azjatycką gruszkę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli, Sałatka z łososia pieczonego buraka feta z sosem sałatkowym koperkowym, oraz Sałatka Z Pieczonych Buraków.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Buraki owinąć w folię i piec w środku piekarnika do miękkości, 1 do 1 1/2 godziny. Rozpakować buraki i schłodzić.
Podczas gdy buraki są pieczenia, gotować migdały w oleju w małej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż blady złoty. Chłodne migdały w oleju (orzechy będą ciemniejsze, gdy ostygną).
Migdały przełożyć łyżką do małej miseczki i doprawić solą.
W dużej misce wymieszaj szalotkę, sok z cytryny, ocet, cukier, sól i olej z migdałów.
Slip skórki z buraków i połowę dużych buraków.
Buraki pokroić w plastry o grubości 1/4 cala i dodać do dressingu, podrzucając do płaszcza.
Ćwierć i rdzeń gruszki i pokroić w paski julienne.
Buraki ułożyć na półmisku i skropić pozostałym w misce dressingiem. Wierzch z mâche, potem gruszka.
Buraki można prażyć i podrzucać sosem 1 dzień wcześniej, a następnie schłodzić i przykryć. (Przechowywać prażone migdały, przykryte, w temperaturze pokojowej. Przed użyciem doprowadzić opatrunek do temperatury pokojowej.)