Sałatka Z Makaronem Ryżowo-Kokosowym Mango

Sałatka Z Makaronem Ryżowo-Kokosowym Mango
Sałatka z makaronem ryżowym kokosowo-Mango jest wegańskie danie główne. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 649 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ogórek, olej z orzeszków ziemnych, orzechy nerkowca i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Sałatka z makaronem ryżowym z Mango i groszkiem śnieżnym, Sałatka ryżowa z Mango i kokosem, oraz Sałatka z Mango, kurczakiem i brązowym ryżem z sosem kokosowo-imbirowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz sok z limonki, czosnek, agawę lub cukier i sól w dużej misce i ubijaj, aby zmiksować. Przechowywać ubijania jak mżawka w oleju, aż zostanie całkowicie włączone; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
CzosnekCzosnek
AgawaAgawa
CukierCukier
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść durszlak na talerzu obok pieca i miej pod ręką szczypce lub skimmer pająka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
SkimmerSkimmer
PiecPiec
SzczypceSzczypce
3
Mleko kokosowe i wodę połączyć w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj makaron i gotuj dokładnie 3 minuty (najlepiej użyć timera). Użyj odpieniacza lub szczypiec, aby je podnieść (pozostawiając garnek na ogniu) i przenieść je na durszlak. (Będą zauważalnie al dente.) Potrząsnąć durszlak na talerzu, aby odsączyć i wysuszyć makaron, a następnie przenieść je bezpośrednio do marynaty w misce. Obróć i podnieś szczypcami i / lub widelcem, aby je pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
MakaronyMakarony
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
SkimmerSkimmer
Zegar KuchennyZegar Kuchenny
SzczypceSzczypce
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
5
Zwróć durszlak na talerz (opróżniony z jakiejkolwiek wody) w pobliżu pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
PiecPiec
6
Dodać fasolkę szparagową do gotującej się mieszanki Woda–Mleko kokosowe. Gotować je przez około 5 protokół, lub aż po prostu miękkie. Użyj skimmera lub szczypiec, aby podnieść je do durszlaka, aby spuścić. Możesz zapisać bulion kokosowy, aby zrobić małą przekąskę zupy dla siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
KokosKokos
BulionBulion
WodaWoda
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
SkimmerSkimmer
SzczypceSzczypce
7
Dodać fasolkę szparagową (jest OK, jeśli są jeszcze gorące) wraz z marynowanej czerwonej cebuli do mieszaniny makaronu, mieszając delikatnie, aż połączone. (Użyj widelca, aby chwycić cebulę, pozostawiając ich płyn.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
MakaronyMakarony
CebulaCebula
8
Niech sałatka ostygnie do temperatury pokojowej, a następnie dodać ogórek i marchew. Przykryć i schłodzić do czasu podania; optymalny czas marynowania-schładzania wynosi około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
MarchewMarchew
9
Wymieszaj mango, miętę i większość orzechów nerkowca na krótko przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
MiętaMięta
10
Podawać z pozostałymi nerkowcami i dowolną kombinacją ulepszeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
11
Opcjonalne Ulepszenia
12
Mielone jalapeño rozrzucone przez * dotyk skórki z limonki wymieszane, aby nadać mu więcej zing * Kliny limonki * tosty niesłodzone kokos na wierzchu * mielona świeża bazylia (zwykła lub tajska) i/lub kolendra na wierzchu * pasta Chili lub Sriracha na boku
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzony KokosNiesłodzony Kokos
Pasta ChiliPasta Chili
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Klin WapiennyKlin Wapienny
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
KolendraKolendra
SrirachaSriracha
13
Mała Przekąska Do Zupy
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
14
Nie wyrzucaj resztek płynu do gotowania z kokosem. Zamiast tego zrób z niego przekąskę kucharza, dodając drobne akcenty soku z limonki, cukru, soli i czosnku oraz rozdarty liść bazylii. Popijaj szczęśliwie, kończąc przepis.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
KokosKokos
CzosnekCzosnek
CukierCukier
SólSól
15
Wydrukowano za zgodą Heart of the Plate: Vegetarian Recipes for A New Generation przez Mollie Katzen. Copyright © 2013 by Tante Malka; Zdjęcia i ilustracje © 2013 by Tante Malka. Opublikowane przez Houghtona Mifflina Harcourta.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia40
Magazyn