Sałatka z kukurydzy i pomidorów
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Sałatka z kukurydzy i pomidorów może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.6 za porcję. Jedna porcja zawiera 144 kalorie, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka soli i pieprzu, octu winnego, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Sałatka Z Pomidorów Kukurydzianych, Sałatka Z Kukurydzy I Pomidorów, oraz Sałatka Z Kukurydzy I Pomidorów dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu, mieszać cebulę w oliwie z oliwek, aż kuleje, 5 do 7 minut.
Dodaj kukurydzę i wymieszać często tylko do miękkości, aby ugryźć, 5 do 6 minut.
Wlać mieszaninę do szerokiej miski i wymieszać z pomidorami, bazylią i octem.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Na sałatkę posypać kozim serem; podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Krojenie ziaren: przeciętne ziarno kukurydzy waży od 10 do 14 uncji i daje około 1 szklanki ziaren. Aby je usunąć, dużym, ostrym nożem, odciąć i wyrzucić koniec łodygi każdego ucha do początku ziaren. Zdjąć i wyrzucić łuski i jedwabie; opłukać uszy. Trzymając każde ucho w pozycji pionowej, odetnij jądra blisko kolby.