Sałatka z endywii i gruszek
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Endywia i sałatka gruszka może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 187 kalorii. 14 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka dżemu malinowego, pieprzu, gruszki bosc i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Sałatka z endywii i gruszek, Grillowana Sałatka z Endywią i gruszką, oraz Sałatka Z Endywii, Gruszki I Orzecha Włoskiego.
Instrukcje
Oczyść endywię suchym ręcznikiem papierowym i odetnij dno, aby oddzielić liście. Ułóż liście wokół krawędzi dużego talerza. Wypełnij wnętrze rozdartymi liśćmi rzymskimi.
Pokroić gruszkę w cienkie plasterki i ułożyć na półmisku.
Posypać gorgonzolą i orzechami włoskimi na wierzchu i doprawić pieprzem.
W małej misce bezpiecznej dla mikrofal, połączyć dżem i ocet balsamiczny i podgrzewać przez kilka sekund, aż się ogrzeje. Wymieszać małą trzepaczką.
Z Food Network Star: The Official Insider 's Guide to America' s Hottest Food Show autorstwa Iana Jackmana. Copyright (c) 2011 by Food Network. By arrangement with William Morris Cookbooks / Harper