Sałatka Z Bakłażana
Sałatka z bakłażana to bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 729 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.8 za porcję. Jeśli masz pomidory, olej canolan, musztarda dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć pomidory można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka Z Bakłażana, Sałatka z bakłażanem Zee, oraz Sałatka Z Bakłażana dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce dodać bakłażan i mleko.
Pozostawić do namoczenia około 30 minut, następnie odcedzić i odstawić.
Jajka ubić w średniej szklanej misce i umieścić mąkę kukurydzianą na płaskiej tacy. Wrzucić odsączonego bakłażana do jajka, aż równomiernie pokryte.
Wyjąć łyżką szczelinową i pozostawić nadmiar do kapania z powrotem do miski. Upuść bakłażana do mąki kukurydzianej i wrzucić do herbu dobrze.
Wyjąć z mąki kukurydzianej, umieścić w płytkiej misce i przechowywać w lodówce, aż potrzebne.
Wymieszać 1/3 szklanki oliwy z oliwek, ocet ryżowy i musztardę w małej misce i doprawić solą i pieprzem
W dużej misce, wrzucić wszystkie składniki sałatki razem w tym rozdarty mięty i mżawka z sosem.
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy lub dużej patelni saute, do 350 stopni F. w partiach, jeśli to konieczne, smaż bakłażana, aż będzie chrupiący i złocisty.
Wyjąć z frytkownicy łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Umieść sałatkę w talerzach i top każdej porcji z bakłażanem.