Sałatka szparagowa z sosem fasolowym Fava
Sałatka szparagowa z sosem fasolowym Fava to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 10g białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, młodą fasolę fava w strąkach, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 79%. Spróbuj Kolacja: fasola Fava, szparagi i sałatka z zielonej fasoli, Sałatka z grochu, szparagów i fasoli Fava, oraz Sałatka z fasoli i szparagów Fava dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 5-do 6-kwartowej patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia. W międzyczasie opłucz szparagi; odstaw i wyrzuć twarde końce łodygi.
Dodać szparagi do wrzącej wody i gotować, aż ledwo miękkie po przekłuciu, 3 do 4 protokół.
Odcedzić i ułożyć na talerzu lub talerzach.
W dużej misce wymieszaj 1 łyżkę oliwy z oliwek i ocet.
Dodać sałatę i pomidory; delikatnie wymieszać do okrycia.
Dodać sól i pieprz do smaku. Ułożyć sałatkę obok szparagów.
Na patelni, na średnim ogniu, mieszać czosnek w pozostałych 6 łyżek oleju, aż kuleje, o 30 sekund.
Dodaj łuskaną fasolę i 2/3 szklanki wody; przykryć i dusić na małym ogniu, aż fasola będzie bardzo miękka po naciśnięciu, 7 do 12 minut. Mash z masherem ziemniaczanym.
Wyjąć z ognia i przepchnąć mieszaninę przez sitko druciane; wyrzucić Skórki.
Powrót pasty fasoli na patelni na małym ogniu i mieszać do gorąca, 2 do 3 protokół.
Wyjąć z ognia, dodać ser i mieszać, aż się stopi. Sos powinien być wystarczająco cienki, aby łyżka na szparagi. Jeśli to konieczne, dodaj trochę gorącej wody (2 do 4 łyżek stołowych) do cienkiej; nie wracaj do sosu na ciepło lub ser stanie się ziarnisty.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Łyżka ciepłego sosu na rozgrzanych lub pokojowych szparagach.