Sałatka ryżowa z Mango i Basmati
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki ryżowej z mango i Basmati. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 219 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka dojrzałych Mango, mielonej gałki muszkatołowej, soku z limonki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 54%. Podobne przepisy to Ryż Basmati z letnią sałatką warzywną, Sałatka Ryżowo-Warzywna Basmati, oraz Sałatka ryżowa Basmati z groszkiem, miętą i cytryną.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać ryż w chłodnej wodzie; odcedzić. Powtórz kilka razy, aż woda nie będzie już mętna.
W 2-do 3-quart patelni, połączyć ryż i 3 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, przykryć i włączyć ciepło do najniższego ustawienia. Gotować, aż ryż będzie miękki do ugryzienia, o 15 protokół; nie mieszać.
Wlać gorący ryż do durszlaka do odsączenia; odstawić do ciepłego, około 15 minut, lub ostudzić.
W szerokiej misce połącz soki pomarańczowe i limonkowe, cukier i 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej.
Pokrój skórkę z mango, a następnie pokrój owoce na małe kawałki do miski; wyrzuć pestki.
Wlać ryż do miski, wymieszać i dodać sól do smaku.
Sałatkę posypać gałką muszkatołową, a następnie kwiatami.