Sałatka Portabella
Sałatka Portabella może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 78 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka rukoli, soli i pieprzu, musztardy dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 70%. Spróbuj Sałatka z portabellanem i serem pleśniowym, Grillowana Sałatka Portabellan i Bulgur"kanapki", oraz Balsamiczna Sałatka Portabella Z Kozim Serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trim Mushroom stems flush with caps; Zapisz łodygi do innych zastosowań. Szybko spłukać czapki grzybowe i osuszyć na ręcznikach, gładko do góry.
Umieść czapki, skrzela w dół, w patelni 10 na 15 cali. Broil około 4 cali od ciepła przez 5 minut (o 4 minut w piecu konwekcyjnym), następnie odwrócić i dusić, aż sok w kapslach pęcherzyków i grzyby są elastyczne, 6 do 7 minut więcej (o 6 minut więcej w piecu konwekcyjnym).
W międzyczasie pokrój pomidory koktajlowe na pół i wyrzuć twarde łodygi rukoli.
Wymieszać majonez, musztardę i ocet.
Pokrój każdą czapkę grzybową w cienkie, skośne plastry. Podzielić rukolę między talerze. Top rukola równo z plasterkami grzybów (i wszelkie soki) i pomidorkami koktajlowymi. Łyżka mieszanki majonezu na sałatki.
Dodać sól i pieprz do smaku.