Sałatka Orzo z kukurydzą, fasolką szparagową i pomidorami
Sałatka Orzo z kukurydzą, fasolką szparagową i pomidorami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 290 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka octu winnego, musztardy dijon, estragonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Orzo z kukurydzą, fasolką szparagową i pomidorami, Sałatka Farro z fasolką szparagową, kukurydzą i pomidorkami koktajlowymi, oraz Orzo z fetą, fasolką szparagową i pomidorami.
Instrukcje
W 5-do 6-kwartowej patelni na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia około 2 litrów wody. Tymczasem spłucz zieloną fasolkę, przycinaj końce i ściągaj wszelkie sznurki.
Pocięte na długości od 2 do 3 cali.
Dodać fasolę do wrzącej wody i gotować, aż ledwo miękkie do gryźć, 3 do 5 protokół.
Odcedzić i zanurzyć w lodowatej wodzie do ostygnięcia; dobrze spuścić.
Napełnij tę samą patelnię wodą 2 1/2 do 3 litrów i zagotuj na dużym ogniu.
Dodać orzo i gotować, aż ledwo miękkie do gryźć, 8 do 11 protokół.
Odcedzić i spłukać zimną wodą; dobrze spuścić.
Tymczasem kukurydza łuska, odrzucając jedwab; płukać uszy. Trzymając każde ucho pionowo w dużej, głębokiej misce, odciąć jądra blisko kolby.
Aby dressing: w małej misce, ubij razem ocet, oliwę z oliwek, szalotki, musztardę, estragon i sól i pieprz do smaku.
W dużej, szerokiej misce wymieszać orzo z 1/2 szklanki dressingu.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.
Poziom rozprzestrzeniania.
Warstwa ziaren kukurydzy, fasoli szparagowej i pomidorów na makaronie.
Pozostały dressing wlać do pojemnika. Przykryć i schłodzić zarówno sałatkę i dressing, aż będzie gotowy do podania.
Krótko przed podaniem wlać trzy czwarte pozostałego sosu na sałatkę i delikatnie wymieszać, aby zmiksować.
Dodaj więcej sosu i sól i pieprz do smaku.