Sałatka Orzo z kukurydzą, fasolką szparagową i pomidorami

Sałatka Orzo z kukurydzą, fasolką szparagową i pomidorami
Sałatka Orzo z kukurydzą, fasolką szparagową i pomidorami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 290 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka octu winnego, musztardy dijon, estragonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Orzo z kukurydzą, fasolką szparagową i pomidorami, Sałatka Farro z fasolką szparagową, kukurydzą i pomidorkami koktajlowymi, oraz Orzo z fetą, fasolką szparagową i pomidorami.

Instrukcje

1
W 5-do 6-kwartowej patelni na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia około 2 litrów wody. Tymczasem spłucz zieloną fasolkę, przycinaj końce i ściągaj wszelkie sznurki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Pocięte na długości od 2 do 3 cali.
3
Dodać fasolę do wrzącej wody i gotować, aż ledwo miękkie do gryźć, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
4
Odcedzić i zanurzyć w lodowatej wodzie do ostygnięcia; dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Napełnij tę samą patelnię wodą 2 1/2 do 3 litrów i zagotuj na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać orzo i gotować, aż ledwo miękkie do gryźć, 8 do 11 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence MikrofalowejSzpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence Mikrofalowej
7
Odcedzić i spłukać zimną wodą; dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
8
Tymczasem kukurydza łuska, odrzucając jedwab; płukać uszy. Trzymając każde ucho pionowo w dużej, głębokiej misce, odciąć jądra blisko kolby.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
9
Aby dressing: w małej misce, ubij razem ocet, oliwę z oliwek, szalotki, musztardę, estragon i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
EstragonEstragon
MusztardaMusztarda
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
10
W dużej, szerokiej misce wymieszać orzo z 1/2 szklanki dressingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence MikrofalowejSzpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence Mikrofalowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
11
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
12
Poziom rozprzestrzeniania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
13
Warstwa ziaren kukurydzy, fasoli szparagowej i pomidorów na makaronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
PomidorPomidor
MakaronyMakarony
14
Pozostały dressing wlać do pojemnika. Przykryć i schłodzić zarówno sałatkę i dressing, aż będzie gotowy do podania.
15
Krótko przed podaniem wlać trzy czwarte pozostałego sosu na sałatkę i delikatnie wymieszać, aby zmiksować.
16
Dodaj więcej sosu i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn