Sałatka Jicama
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki Jicama. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis ma 150 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pępkowe pomarańcze, orzeszki ziemne, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka Jicama, Sałatka Jicama, oraz Sałatka Jicama dla podobnych receptur.
Instrukcje
Za pomocą mandoliny lub bardzo ostrym nożem, julienne jicama, buraki i marchew i połączyć w dużej misce.
Odciąć końce pomarańczy. Za pomocą noża do parkowania usuń skórkę i pestkę z pomarańczy, podążając za krzywą owocu. Pokrój po obu stronach membran, aby usunąć segmenty.
Przenieść pomarańczowe segmenty do mieszaniny jicama.
Wyciśnij tyle soku z membran do miski, aby uzyskać 1/4 szklanki.
Sok z limonki ubić na sok pomarańczowy. Podczas ubijania skropić olejem, aby uzyskać gładki vinaigrette.
Wlać vinaigrette na mieszaninę jicama, wrzucić do herbu, i doprawić solą i pieprzem.
Sałatkę jicama przełożyć na talerz i posypać orzeszkami ziemnymi.