Sałatka Cezar z domowym sosem
Need a przystawka pescatariańska? Sałatka Cezar z domowym sosem może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 206 kalorii, 11g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sardelę, oliwę z oliwek, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Sałatka Cezar z domowym sosem Cezar i grzankami, Domowy Sos Sałatkowy Cezar, oraz Domowy Sos Sałatkowy Cezar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Na dressing Cezar: ubić żółtka w dużej misce do mieszania.
Dodaj sok z cytryny, sos Worcestershire, anchois i czosnek i trzepaczka do połączenia. Powoli skropić oliwą z oliwek, aż mieszanina emulguje. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Pokrój bagietkę pod kątem, aby utworzyć cienkie, owalne plastry o grubości około 1/4 cala. Na dużej blasze do pieczenia ułóż plastry równomiernie.
Posmaruj chleb oliwą z oliwek, a następnie polej parmezanem i tymiankiem. Doprawić solą i pieprzem.
Piec, aż parmezan stopi się i grzanki są złotobrązowe na brzegach, 5 do 7 protokół.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Przechowywać w szczelnym pojemniku, jeśli nie używać natychmiast.
Do sałatki: Rdzeń romaine i przyciąć górną 1/2 cala z liści. Wachlarzuj liście na talerzu (lub posiekaj na kawałki 1/2 cala, jeśli wolisz).
Posypać parmezanem sałatę i skropić dressing na wierzchu. Top z 2 do 3 grzanki na talerzu i służyć.