Saltimbocca cielęca (Saltimbocca alla Romana)

Saltimbocca cielęca (Saltimbocca alla Romana)
Saltimbocca cielęca (Saltimboccan alla Romana) wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.9 za porcję. Jedna porcja zawiera 695 kalorii, 28g białka, oraz 62 g tłuszczu. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz mąkę, liście szałwii, prosciutto i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Spróbuj Kotlety cielęce z szałwią w stylu rzymskim Saltimboccan alla Romana, Kolacja: Saltimboccan alla Romana, oraz Saltimbocca Cielęca dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ułóż dwa plastry cielęciny między dwoma arkuszami folii i użyj młotka, aby delikatnie ubić je do grubości około 1/4 cala. Powtórzyć z pozostałą cielęciną. Ułóż dwa liście szałwii i dwa plastry prosciutto na każdym kawałku cielęciny i lekko naciśnij, aby przylegać. Lekko odkurzyć stronę prosciutto każdego kawałka cielęciny z niewielką ilością mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2
Na dużej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu rozgrzać oliwę z oliwek. Pracując partiami, jeśli to konieczne, podsmaż cielęcinę, prosciutto side down first, aż prosciutto będzie chrupiące i cielęcina jest po prostu gotowane przez, O 2 minut na stronie. Ułóż gotowane kawałki na talerzu i przykryj folią aluminiową, aby były ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Usunąć nadmiar oleju z patelni i spalić patelnię wywarem lub bulionem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać masło do patelni i zmniejszyć o około jedną trzecią, aż zgęstnieje, 3 do 4 protokół. Powrót mięso na patelnię i kontynuować gotowanie do rozgrzania w razie potrzeby, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Podawać mięso z sosem łyżką na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn