Salsa z mango i awokado z pikantnym boczkiem
Salsa z mango i awokado z pikantnym bekonem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 272 kalorie, 5G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, awokado, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pikantne imbirowe grillowane udka z kurczaka z salsą z awokado Mango, Pikantny ryż z kurczakiem i babeczką z salsą Mango-awokado (Zwycięzca wyzwania!), oraz Salsa Z Awokado I Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218°. Linia cookie arkusz z folią.
Ułóż plastry boczku na arkuszu ciastek.
Posyp paprykę, chili w proszku i czerwoną paprykę po obu stronach każdego plastra.
Piec w środku piekarnika 15 minut. Odstawić do ostygnięcia i ujędrnienia. Gdy ostygnie, boczek pokroić na małe kawałki.
W średniej misce, wymieszać posiekany boczek, awokado, mango, cebula i chile.
Dodać sok z limonki; wrzucić delikatnie.
Odstawić w temperaturze pokojowej, aby wymieszać smaki.
Podawać z chipsami tortilla. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.