Salsan i chipsy to bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 8. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 105 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kolendrę, tortille kukurydziane, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Plantain chips & salsa, Salsa jabłkowa z chipsami cynamonowymi, oraz Chipsy Jicama z salsą Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W małej misce, wymieszać pomidory, cebula, jalapeno, kolendra. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć folią i odstawić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)
3
Wlać olej do dużego garnka o ciężkim dnie na głębokość około 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Umieść termometr do głębokiego smażenia w garnku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Podgrzać olej na średnim ogniu do 360 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
6
Tymczasem stos tortille, i pokroić stos na szóstych do żetonów.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
7
Podnieście ciepło do góry. Pracując partiami, smaż chipsy, obracając je skimmerem lub łyżką szczelinową, aż do złotego koloru, około 2 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś wióry na wyłożoną papierowym ręcznikiem patelnię, aby osuszyć. (Przywróć olej do odpowiedniej temperatury między partiami.) Ostudzić i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Skimmer
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Burn Cottage Cashburn Pinot Noir z oceną 4.7 z 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.