Sake łosoś i ryż
Sake łosoś i ryż może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis służy 2 i kosztuje $5.89 za porcję. Jedna porcja zawiera 729 kalorii, 43g białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ryżu basmati, pasta wasabi, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać kapsuły kardamonu, możesz podążać tym daniem głównym z Kardamon Gruszkowy Clafoutis jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sake - gotowany na parze łosoś z masłem Sake, Sake Imbir Glazurowany Łosoś, oraz Szybko Peklowany łosoś Sake z komosą ryżową dla podobnych receptur.
Instrukcje
W torbie zamrażarki, połączyć musztardę lub pastę wasabi, sos Worcestershire, soja, olej, i sake i dodać filety z łososia. Pozostawić do marynowania na około 20 minut.
Postępuj zgodnie z instrukcjami dotyczącymi ryżu lub podręcznika do gotowania ryżu lub po prostu umieść ryż na patelni, zmiażdż strąki kardamonu i wrzuć je do środka i włóż podwójną objętość wody, jak masz ryż. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wyłączyć do najniższego ewentualnie można, zacisnąć na pokrywce i pozostawić, aż ryż wchłania wodę i jest gotowane, około 15 minut.
Podgrzej gładką patelnię lub patelnię nonstick, i gotuj filety z łososia przez 1 1/2 protokół na 1 stronie, a następnie minutę po drugiej stronie.
Łososia wyjąć, dwukrotnie zawijając każdy filet w paczki foliowe i pozostawić na 10 minut na drewnianej desce lub stosie gazet.
Doprowadzić sake do wrzenia w małym rondelku, jak jeden można stopić masło w, niech smak alkoholu odparować. Zdjąć patelnię z ognia i dodać pozostałe składniki sosu.
Rozpakuj filety z łososia, usuwając je na drewnianą deskę do rzeźbienia.
Na 2 talerzach ułożyć świeżo ugotowany ryż, a filety z łososia pokroić w cienkie plasterki.
Połóż rzeźbionego łososia na wierzchu ryżu i łyżkę nad sosem, pozwalając połysk ryby i kapać tu i tam na ryżu. Rozsypać kolendrę na górze.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Nasz 2014 Carneros Chardonnay ma piękny złoty kolor. To wino o średniej mocy roi się od aromatów gruszek, kokosa, wanilii i miodu. Szerokie i ekspansywne podniebienie uzupełnia aromaty słodkimi i bogatymi nutami. Odważne wino o smakach golden delicious apple, tosty z masłem, wanilii i miodu to naprawdę pyszne wino, które można połączyć z niemal wszystkim