Sajgonki owocowe to bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.17 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. 10 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz migdały, liście mięty, rund papier ryżowy, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Letnie Sajgonki Owocowe, Sajgonki jabłkowo-brzoskwiniowe z syropem owocowym, oraz {wiosna} sajgonki.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Makaron umieścić w średniej misce i dodać miód i miętę. Za pomocą 2 widelców, wrzucić składniki razem, aż makaron są pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Połóż wilgotną kuchnię lub papierowy ręcznik na powierzchni roboczej. Papier ryżowy moczyć w ciepłej wodzie przez 20 do 30 sekund, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki Sajgonki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Połóż papier ryżowy na wilgotnym ręczniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki Sajgonki
4
Dodaj 1/4 szklanki mieszaniny makaronu w środku papieru ryżowego i tworzą 3 przez 2-calowy prostokąt. Używając noża do parowania, pokrój truskawkę wzdłuż na plastry 1/4 cala. Ułóż plastry na mieszaninie z makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki Sajgonki
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
5
Na wierzch posypać 1 łyżką migdałów. Ułóż 2 do 3 plastrów mango na wierzchu migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
6
Zwiń papier ryżowy wokół wypełnienia i uszczelnij końce niewielką ilością wody. Powtórz z pozostałymi składnikami. Gotowe sajgonki owinąć wilgotnymi ręcznikami papierowymi i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki Sajgonki
Drażetki Z Białą Perłą
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Do sosu zanurzeniowego: w małej misce, połączyć miętę, miód i sok z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Zanurzania
1 Truskawka Bez łuski
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.