Sago Sabudana Khichdi
Sago Sabudana Khichdi może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 506 kalorii, 1G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, grubo zmielone orzeszki ziemne, kokos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to sabudana khichdi, jak zrobić sabudana khichdi na post vrat, Sabudana Khichdi-Navratri, oraz Sabudana dosa / Sago dosa for fast, vrat.
Instrukcje
W misce moczyć sago 8 godzin lub przez noc w wystarczającej ilości wody do pokrycia.
Rozpuścić ghee w dużym rondlu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, i wymieszać w zielonej papryki chile i nasion kminku. Gotować i mieszać, aż rumiane.
Do rondla wrzucić sago, orzeszki ziemne i kokos. Na średnim ogniu gotować i mieszać około 10 minut, aż sago będzie chrupiące.
Wymieszać z cukrem i solą. Top z jogurtem, i udekorować kolendry służyć.