Sałatka Makaronowa Z Koprem I Boczkiem
Sałatka z makaronem z koprem włoskim może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 233 kalorie, 8G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka makaronu spiralnego, cebulek kopru włoskiego, grubo zmielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka Z Makaronem Szparagowo-Koprowym, Ciepła Sałatka Ziemniaczana Z Boczkiem I Koprem Włoskim, oraz Sałatka Ziemniaczana Z Koprem Włoskim I Szalotką I Boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Tymczasem, na dużej patelni, gotować boczek na średnim ogniu, aż chrupiące.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową; osuszyć na papierowych ręcznikach.
Usuń kapanie, zastrzegając 3 łyżki stołowe.
Podsmażyć koper włoski w zastrzeżonych kroplach przez 4-6 minut lub do chrupkości.
Dodać orzechy włoskie; gotować 3-4 minuty dłużej lub aż tosty.
Odcedzić makaron, rezerwując 1/3 szklanki wody makaronu.
Dodać makaron, boczek i 3/4 szklanki sera do masy kopru włoskiego; posypać pieprzem i solą. Wrzucić lekko, aż ser się roztopi, dodając wystarczającą ilość wody z makaronu, aby pokryć makaron.
Podawać na ciepło z pozostałym serem. Przechowywać w lodówce resztki.