Ryż i zielony groszek z masłem krewetkowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać ryż i zielony groszek z masła krewetek spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 140 kalorii. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 24 grosze za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka masła z krewetek, marchew, tymianek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ryż inspirowany: parmezan Squash Rice Risotto ze szparagami i zielonym groszkiem (bezglutenowy), Krokiety krewetkowe z kremowym zielonym groszkiem, oraz Krewetki, Groszek I Ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać średni rondel na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj szalotki do patelni; smażyć przez 1 minutę lub do miękkości.
Dodaj marchew; smażyć 1 minutę. Wymieszać z ryżem; saut 2 protokół.
Dodaj 1 1/2 szklanki gorącej wody, tymianku i soli; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 23 minuty lub aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta.
Zdjąć z ognia; wymieszać z groszkiem i masłem z krewetek.
Odstawić na 5 minut lub do grochu są dokładnie ogrzane i masło krewetki topi.