Rutabaga Gratin
Rutabaga Gratin może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis służy 6 i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 182 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz cebulę, bułkę tartą, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest solidne. Podobne przepisy to Rutabaga Gratin, Rutabaga Gratin, oraz Zapiekanka z ziemniaków i rutabagi.
Instrukcje
Umieść patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu, aż będzie gorąca.
Dodaj cebulę; smażyć 5 minut lub do miękkości. Wymieszać z mąką. Stopniowo dodawać mleko; gotować 10 minut lub aż lekko zgęstnieje, stale mieszając trzepaczką.
Wyjąć z ognia; dodać ser, szałwię, czosnek w proszku, sól i pieprz, mieszając, aż ser się rozpuści. Wymieszać z rutabagas.
Łyżka do 1 1/2-quart płytkie naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania; posypać bułką tartą.
Piec w 400 przez 25 minut lub do złotego koloru.