Rum Raisin Tiramisu
Rum Raisin Tiramisu to śródziemnomorski przepis, który służy 8. Jedna porcja zawiera 597 kalorii, 10g białka, oraz 33g tłuszczu. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sok pomarańczowy, ladyfingers, ser mascarpone i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, oraz Chleb z rodzynkami dla miłośników rodzynek.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść rodzynki i 2 łyżki rumu w misce, przykryj folią i umieść w kuchence mikrofalowej na 1 minutę. Odsączyć i odstawić do ostygnięcia.
Ubić żółtka i cukier w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek na dużej prędkości przez 5 minut, aż będą bardzo gęste i jasnożółte. Obniżyć prędkość do niskiej i wymieszać w mascarpone, aż będzie gładka. Z mikserem wciąż na niskim poziomie, dodać 1/2 szklanki rumu, 1/4 szklanki soku pomarańczowego, ekstrakt waniliowy i nasiona z fasoli wanilii. Mieszać aż do połączenia.
W płytkiej misce wlać pozostałą 1/2 szklanki rumu i pozostałą 1/2 szklanki soku pomarańczowego. Zanurz jedną stronę każdego ladyfinger szybko w mieszaninie rumu i umieść je w jednej warstwie w prostokątnym lub owalnym naczyniu o wymiarach 9 na 11 na 2 cale. Break ladyfingers na mniejsze kawałki i zanurzyć je w mieszaninie rumu, aby wypełnić przestrzenie.
Połowę nasączonych rumem rodzynek posypać równomiernie na wierzchu.
Polać połowę masy mascarpone i równomiernie rozprowadzić. Powtórz warstwy zanurzonych ladyfingers, nasączonych rumem rodzynek i mieszanki mascarpone. Wygładzić górę, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin, ale najlepiej na noc.
Przed podaniem posyp wierzch ogoloną czekoladą i podawaj na zimno.