Rugelach Żurawinowy
Żurawinowy Rugelach wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 48. Jedna porcja zawiera 96 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mocno brązowy cukier, orzechy włoskie, żółtko jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Rugelach Żurawinowy, Rugelach Pistacjowo-Żurawinowy, oraz Rugelach Żurawinowy Pomarańczowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, beat masło, ser śmietankowy, i wanilia, aż będzie gładka.
Dodać 1/3 szklanki cukru granulowanego i brązowy cukier i ubić, aż będzie bardzo gładka.
W średniej misce wymieszaj mąkę, 1 łyżeczkę cynamonu i goździki. Wymieszać lub ubić do mieszaniny masła, aż dobrze wymieszane. Ciasto podzielić na trzy części; spłaszczyć każdy na dysku. Owiń każdy w folię i zamrozić do twardego, około 45 minut.
Na lekko posypanej mąką powierzchni, z posypanym mąką wałkiem do ciasta, zwiń jeden dysk na raz w 1/8-calowy okrągły o średnicy około 12 cali.
1/2 szklanki nadzienia żurawinowego, następnie posypać jedną trzecią posiekanej białej czekolady i jedną trzecią orzechów włoskich.
Każdą rundę pokroić na 16 klinów (tak jak pokroić ciasto). Zaczynając od szerokiego końca, zwiń każdy klin wokół nadzienia; zgnij lekko każdą rolkę w półksiężyc.
Miejsce ciasteczka o 1 cal od siebie na maśle lub gotowania pergaminu pokryte 12-przez 15-calowe blachy do pieczenia.
W małej misce ubij żółtko i mleko, aby zmiksować. W innej małej miseczce wymieszaj pozostałą 1/3 szklanki cukru granulowanego i 1 łyżeczkę cynamonu.
Posmaruj ciasteczka lekko mieszanką jajeczną i posyp cukrem cynamonowym; wyrzuć pozostałą mieszankę jajeczną (zachowaj pozostały cukier cynamonowy do innych zastosowań).
Piec ciasteczka w piekarniku 350, aż złoty kolor brązowy, 20 do 25 minut; jeśli pieczenia więcej niż jedną patelnię na raz, przełącznik pozycji patelni w połowie pieczenia.
Niech ciasteczka ostygną na arkuszach przez 5 minut, a następnie użyj szerokiej szpatułki, aby przenieść do stojaków, aby całkowicie ostygnąć.
Nadzienie żurawinowe. W maszynce, wir 2 1/2 szklanki świeżej żurawiny (sortowane i płukane)lub rozmrożone mrożone żurawiny, 3 łyżki mielonego świeżego imbiru i 1 nieobranej pomarańczy (8 oz.), opłukane i poćwiartowane (nasiona odrzucone), aż będą gładkie.
Zeskrobać na patelni 3-do 4-quart i dodać 1/2 szklanki cukru; mieszać często na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i mieszaninę zmniejsza się do około 2 filiżanek, około 10 minut. Schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 30 minut, lub do 2 dni.