Rozkosz Buddy (Jai)

Rozkosz Buddy (Jai)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj rozkoszy Buddy (Jai). Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 334 kalorie, 12g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 15. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 36 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka sosu sojowego, oleju roślinnego, paluszków z fasoli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rozkosz Buddy, Rozkosz Buddy, oraz Rozkosz Buddy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do namaczania suszonych składników: 1
2
Suszone grzyby shiitake umieścić w średniej misce, przykryć 3 szklankami ciepłej wody i namoczyć, aż zmiękną, co najmniej 5 godzin lub przez noc.2
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Grzyby ShiitakeSuszone Grzyby Shiitake
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść suszone patyczki fasoli i suszone pąki lilii w oddzielnych dużych miseczkach, przykryj je ciepłą wodą i odstaw na 1 godzinę, aby zmiękły, upewniając się, że są zanurzone w wodzie i rozbijając wszelkie pąki lilii, które się sklejają.3
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Umieść wysuszony czarny mech i wysuszony czarny grzyb w oddzielnych średnich miseczkach. Przykryj każdy ciepłą wodą i odstaw na 1 godzinę, aby zmiękczyć, upewniając się, że są zanurzone w wodzie.4Bring 8 szklanek wody do wrzenia w dużym 12-quart stockpot z pokrywką szczelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Wyjąć z ognia, dodać głęboko smażone kulki tofu i glutenu, i zanurzyć je, umieszczając mały talerz na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
6
Niech siedzieć 15 minut, aby usunąć część oleju z tofu i glutenu kulki.Do przygotowania namoczonych składników: 1używając szczelinowej łyżki, przenieś grzyby shiitake na deskę do krojenia, uważając, aby nie zakłócić ziarnistego osadu na dnie miski. Odciąć twarde łodygi i przeciąć każdy grzyb na pół; odstawić. Powoli wlać 2 szklanki płynu namaczającego do miarki, pozostawiając osad; odstawić. Pozostałą ciecz i osad należy wyrzucić.2
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Odcedzić kije twaróg fasoli i pokroić w poprzek na kawałki 1-1 / 2-cala; odstawić.3
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Odcedzić pąki lilii i zawiązać węzeł na środku każdego z nich; odstawić.4
9
Odcedzić Mech, umieścić w średniej misce, dodać 1 łyżeczkę oleju roślinnego i dużą szczyptę soli, i wrzucić do połączenia; odstawić.5
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Odcedzić czarny grzyb; odstawić.6
11
Spuścić kulki tofu i glutenu z stockpot; oczyścić stockpot i odstawić na bok. Gdy kulki tofu i glutenu są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, delikatnie wycisnąć część nadmiaru płynu; odstawić.Do gotowania jai: 1Set garnek na płycie kuchennej.2
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
12
Podgrzej 14-calowy wok na dużym ogniu, aż będzie gorący.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
13
Skropić 1 łyżkę oleju na obwodzie woka i dodać grzyby shiitake i słomy w równej warstwie. Doprawić dużą szczyptą soli i małą szczyptą cukru i, za pomocą metalowej szpatułki, smażyć, aż grzyby będą pachnące i zaczną mięknąć, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby SłomianeGrzyby Słomiane
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Słomki Do PiciaSłomki Do Picia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
14
Przelew do puli.3jeden składnik na raz, używając 1 łyżki oleju dla każdego i przyprawiając solą i cukrem, smażyć kije z twarogu fasolowego, Mech, kukurydzę i orzechy miłorzębu, aż lekko zmiękną, około 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza Dla NiemowlątKukurydza Dla Niemowląt
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
15
Przenieś każdą partię do puli zapasów.4używając 1 łyżki oleju i przypraw solą i cukrem, smażyć razem kulki tofu i glutenu, aż będą pachnące, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
16
Przelew do puli.5używając 1 łyżki oleju i przyprawiając solą i cukrem, smażyć razem puszki i świeże pędy bambusa do ogrzania, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
17
Przelew do puli.6stir składniki w garnku razem aż dokładnie połączone.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
18
Dodaj zarezerwowany płyn do namaczania grzybów, płyn do grzybów w puszkach i wystarczającą ilość wody, aby pokryć tylko składniki. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć, i gotować 20 minut, mieszając od czasu do czasu.7. kapustę Napa przeciąć na pół wzdłuż, a następnie pokroić w poprzek na 1-calowe kawałki, odrzucając rdzeń; odstawić. Przyciąć końce off bok choy i pokroić na 2-calowe kawałki (nie trzeba ciąć, jeśli używasz serca baby bok choy); odstawić.8
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
Kapusta NapaKapusta Napa
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
19
Podgrzać wok na dużym ogniu, aż będzie gorąco.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
20
Skropić w 1 łyżkę oleju na obwodzie i dodać zarezerwowaną kapustę i imbir. Doprawić dużą szczyptą soli i niewielką szczyptą cukru i smażyć, aż kapusta zacznie po prostu więdnąć, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
21
Przelew do puli.9
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
22
Skropić 1 łyżkę oleju na obwodzie woka i dodać choy bok. Doprawić dużą szczyptą soli i niewielką szczyptą cukru i smażyć, aż bok choy zacznie po prostu więdnąć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
23
Przelew do puli.10na raz, używając 1 łyżki oleju dla każdego i przypraw solą i cukrem, smażyć marchewkę, czarny grzyb i pąki lilii, aż zostaną pokryte olejem, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
24
Przenieś każdą partię do puli zapasów.11Stir jai razem dokładnie połączyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
25
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby po prostu przykryć składniki i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż wszystkie składniki są gotowane przez i miękkie, o 1 do 1 1/2 godziny. Wymieszać z groszkiem śnieżnym. Smak i doprawić solą i sosem sojowym w razie potrzeby. Jeśli wybierzesz, podawaj z ryżem na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
26
Udostępnij Ten Przepis
27
Drukuj
28
E-mail
29
Oszczędzanie (102)

Składniki

454Orzechy dowolne (posiekane)serca baby bok choy lub baby bok choy, myte i suszoneserca baby bok choy lub baby bok choy, myte i suszone454Orzechy dowolne (posiekane)lub 6 małych dyni, podzielonych na ćwiartki (wybierz te, które są jasnozielone, ale ciężkie jak na swój rozmiar)lub 6 małych dyni, podzielonych na ćwiartki (wybierz te, które są jasnozielone, ale ciężkie jak na swój rozmiar)425Orzechy dowolne (posiekane)kukurydza dla niemowląt, osuszonakukurydza dla niemowląt, osuszona198Orzechy dowolne (posiekane)świeże gotowane pędy bambusa, pokrojone w poprzek o grubości 1/4 calaświeże gotowane pędy bambusa, pokrojone w poprzek o grubości 1/4 cala170Orzechy dowolne (posiekane)suszone patyczki z twarogiem z fasolisuszone patyczki z twarogiem z fasoli1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 uncji suszonego czarnego grzyba, znanego również jako ucho chmurowe lub ucho drewniane (Około lub 4 uncje świeże)1/2 uncji suszonego czarnego grzyba, znanego również jako ucho chmurowe lub ucho drewniane (Około lub 4 uncje świeże)1calegrube o 1/2 cala) plastry obranego świeżego imbiru, zmiażdżone bokiem noża szefa kuchni, aby lekko spłaszczyćgrube o 1/2 cala) plastry obranego świeżego imbiru, zmiażdżone bokiem noża szefa kuchni, aby lekko spłaszczyć15Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCukier granulowanyCukier granulowany28Orzechy dowolne (posiekane)suszony czarny Mechsuszony czarny Mech15Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna142Orzechy dowolne (posiekane)smażone kulki glutenowe (około 18)smażone kulki glutenowe (około 18)907Orzechy dowolne (posiekane)kapusta Napa średnia (okapusta Napa średnia (o2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiuncje łuskane świeże lub konserwowane i odsączone orzechy miłorzębu (ouncje łuskane świeże lub konserwowane i odsączone orzechy miłorzębu (o57Orzechy dowolne (posiekane)Suszone czarne grzyby shiitake (około 15 średnich)Suszone czarne grzyby shiitake (około 15 średnich)227Orzechy dowolne (posiekane)Krążki słodkiej czerwonej paprykiKrążki słodkiej czerwonej papryki15Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySos sojowySos sojowy850Orzechy dowolne (posiekane)grzyby słomiane, odsączone, płyn reservedgrzyby słomiane, odsączone, płyn reserved227Orzechy dowolne (posiekane)smażone placki tofusmażone placki tofu1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane567Orzechy dowolne (posiekane)połówki pędów bambusa w wodzie, osuszone i pokrojone w poprzek o grubości 1/4 calapołówki pędów bambusa w wodzie, osuszone i pokrojone w poprzek o grubości 1/4 cala4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 uncji suszonych pąków lilii (o1/2 uncji suszonych pąków lilii (o
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs
Porcje15
Ocena Zdrowia19
Magazyn