Rozkosz Buddy

Rozkosz Buddy
Rozkosz Buddy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.88 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 220 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz wegetariański sos ostrygowy, cukier, wrzącą gorącą wodę plus dodatkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Rozkosz Buddy, Rozkosz Buddy (Jai), oraz Rozkosz Buddy.

Instrukcje

1
Grzyby namoczyć w 5 filiżanek wrzącej wody w misce, utrzymując je w zanurzeniu z małym talerzem i odwracając grzyby od czasu do czasu, aż zmiękną i ostygną na tyle, aby obsłużyć, około 30 minut. Wycisnąć nadmiar płynu z kapsli z powrotem do miski i zapas płynu, a następnie wyciąć i wyrzucić łodygi z grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Pokrój nasadki na 1-calowe kliny.
3
Podczas gdy grzyby namaczają, ostrożnie rozbij skórki z fasoli na pół w poprzek, a następnie ponownie podziel każdą porcję w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
GrzybyGrzyby
4
Przenieść do miski, a następnie dodać wystarczająco dużo wrzącej gorącej wody, aby przykryć i moczyć, obracając od czasu do czasu, aż zmiękną, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
Jeśli używasz świeżego bambusa, przycinaj DNA pędów, a następnie o połowę pędy wzdłuż ostrym ciężkim nożem. Ściągnij i wyrzuć liście z pędów, a następnie usuń wszelkie przebarwienia ostrym nożem do parkowania (nie martw się o naturalny przerywany wzór wzdłuż podstawy pędów).
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Przykryć świeży lub mrożony bambus zimną wodą przez 1 cal w rondlu 2-quart i doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 minuty, następnie odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną wodą. Powtórz gotowanie i płukanie, a następnie ułóż połówki bambusa, pokrój boki w dół, na desce do krojenia i pokrój bambus wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
DurszlakDurszlak
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Makaron moczyć w zimnej wodzie do przykrycia, aż zmięknie, około 5 minut, następnie odcedzić w durszlaku i przenieść do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
8
Skórki fasoli osuszyć w durszlaku. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, wycisnąć do sucha i pokroić w poprzek na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
9
Połówki tofu wzdłuż, a następnie pokroić każdą połowę w poprzek na 1/2-calowe grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
10
Rozgrzać olej w szerokim ciężkim garnku o szerokości od 5 do 6 litrów na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Dodać imbir i czosnek i gotować, mieszając, 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
12
Dodać grzyby, Skórki fasoli twaróg, bambus, i orzechy ginkgo i gotować, mieszając, 2 protokół. Wymieszać z sosem ostrygowym, sosem sojowym, winem ryżowym i cukrem i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
GrzybyGrzyby
Wino RyżoweWino Ryżowe
Sos SojowySos Sojowy
CukierCukier
OrzechyOrzechy
13
Dodaj zarezerwowany płyn do namaczania grzybów i zagotuj. Delikatnie wymieszaj tofu i kiełki soi, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, 15 minut. Delikatnie wymieszać makaron i gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MakaronyMakarony
KiełkiKiełki
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
14
Dodać serca rzymskie (garnek będzie pełny) i włączyć do herbu, a następnie dusić, pod przykryciem, aż rzymska będzie miękka, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RomaineRomaine
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
1
* Grzyby, skórki z fasoli i makaron można namoczyć (ale nie osuszyć) 1 dzień wcześniej i schłodzić w płynie do namaczania osobno, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
GrzybyGrzyby
MakaronyMakarony
2
Przed użyciem spuścić (rezerwowy płyn do namaczania grzybów).* Pędy bambusa można gotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie pokroić i schłodzić w zimnej wodzie, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pędy BambusaPędy Bambusa
GrzybyGrzyby
WodaWoda
3
Spuścić przed użyciem.* Rozkosz Buddy, bez romaine, może być wykonany 2 godziny wcześniej i przechowywany w temperaturze pokojowej, odkryty. Doprowadzić do wrzenia i kontynuować przepis.
Składniki, których będziesz potrzebować
RomaineRomaine

Składniki

227(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)Duże pędy bambusa, świeże lub rozmrożone, zamrożoneDuże pędy bambusa, świeże lub rozmrożone, zamrożone2suszone skórki z twarogu z fasoli (łącznie 2 oz)suszone skórki z twarogu z fasoli (łącznie 2 oz)57(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)bardzo cienki makaron z fasolą (2 małe motki; znany również jako celofan, szkło lub makaron z fasolą mung)bardzo cienki makaron z fasolą (2 małe motki; znany również jako celofan, szkło lub makaron z fasolą mung)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChińskie wino ryżowe (najlepiej Shaoxing) lub średnio wytrawne SherryChińskie wino ryżowe (najlepiej Shaoxing) lub średnio wytrawne Sherry1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropienia(1/2 cala) kawałek świeżego imbiru, obrane i bardzo cienko pokrojone 2 czosnek, posiekane(1/2 cala) kawałek świeżego imbiru, obrane i bardzo cienko pokrojone 2 czosnek, posiekane596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilekki sos sojowy (najlepiej marki Pearl River Bridge)lekki sos sojowy (najlepiej marki Pearl River Bridge)85(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)12 dużych suszonych czarnych grzybów12 dużych suszonych czarnych grzybów1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiobrane łuskane świeże lub mrożone orzechy miłorzębuobrane łuskane świeże lub mrożone orzechy miłorzębu796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwegetariański sos ostrygowywegetariański sos ostrygowy2serca rzymskie, przycięte i ćwiartowane wzdłuż, a następnie pocięte na 2-calowe kawałki (6 filiżanek)serca rzymskie, przycięte i ćwiartowane wzdłuż, a następnie pocięte na 2-calowe kawałki (6 filiżanek)113(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)filiżanki świeżych kiełków soifiliżanki świeżych kiełków soi11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata227(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)firmowe świeże ciasto tofu, lub ciasto 1/2 z opakowania 14-do 16-uncji, wypłukane i osuszonefirmowe świeże ciasto tofu, lub ciasto 1/2 z opakowania 14-do 16-uncji, wypłukane i osuszone2(zima)olej z orzeszków ziemnych lub roślinnyolej z orzeszków ziemnych lub roślinny1Średnia żółta cebula, posiekanawrząca-gorąca woda plus dodatkowo do moczenia skórek z twarogu fasolowegowrząca-gorąca woda plus dodatkowo do moczenia skórek z twarogu fasolowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn