Rozkosz Buddy

Rozkosz Buddy
Rozkosz Buddy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.88 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 220 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz wegetariański sos ostrygowy, cukier, wrzącą gorącą wodę plus dodatkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Rozkosz Buddy, Rozkosz Buddy (Jai), oraz Rozkosz Buddy.

Instrukcje

1
Grzyby namoczyć w 5 filiżanek wrzącej wody w misce, utrzymując je w zanurzeniu z małym talerzem i odwracając grzyby od czasu do czasu, aż zmiękną i ostygną na tyle, aby obsłużyć, około 30 minut. Wycisnąć nadmiar płynu z kapsli z powrotem do miski i zapas płynu, a następnie wyciąć i wyrzucić łodygi z grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drażetki Z Perłowymi CukierkamiDrażetki Z Perłowymi Cukierkami
2
Pokrój nasadki na 1-calowe kliny.
3
Podczas gdy grzyby namaczają, ostrożnie rozbij skórki z fasoli na pół w poprzek, a następnie ponownie podziel każdą porcję w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
GrzybyGrzyby
4
Przenieść do miski, a następnie dodać wystarczająco dużo wrzącej gorącej wody, aby przykryć i moczyć, obracając od czasu do czasu, aż zmiękną, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drażetki Z Perłowymi CukierkamiDrażetki Z Perłowymi Cukierkami
5
Jeśli używasz świeżego bambusa, przycinaj DNA pędów, a następnie o połowę pędy wzdłuż ostrym ciężkim nożem. Ściągnij i wyrzuć liście z pędów, a następnie usuń wszelkie przebarwienia ostrym nożem do parkowania (nie martw się o naturalny przerywany wzór wzdłuż podstawy pędów).
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Przykryć świeży lub mrożony bambus zimną wodą przez 1 cal w rondlu 2-quart i doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 minuty, następnie odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną wodą. Powtórz gotowanie i płukanie, a następnie ułóż połówki bambusa, pokrój boki w dół, na desce do krojenia i pokrój bambus wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
DurszlakDurszlak
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Makaron moczyć w zimnej wodzie do przykrycia, aż zmięknie, około 5 minut, następnie odcedzić w durszlaku i przenieść do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Drażetki Z Perłowymi CukierkamiDrażetki Z Perłowymi Cukierkami
8
Skórki fasoli osuszyć w durszlaku. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, wycisnąć do sucha i pokroić w poprzek na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
9
Połówki tofu wzdłuż, a następnie pokroić każdą połowę w poprzek na 1/2-calowe grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
10
Rozgrzać olej w szerokim ciężkim garnku o szerokości od 5 do 6 litrów na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Dodać imbir i czosnek i gotować, mieszając, 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
12
Dodać grzyby, Skórki fasoli twaróg, bambus, i orzechy ginkgo i gotować, mieszając, 2 protokół. Wymieszać z sosem ostrygowym, sosem sojowym, winem ryżowym i cukrem i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
GrzybyGrzyby
Wino RyżoweWino Ryżowe
Sos SojowySos Sojowy
CukierCukier
OrzechyOrzechy
13
Dodaj zarezerwowany płyn do namaczania grzybów i zagotuj. Delikatnie wymieszaj tofu i kiełki soi, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, 15 minut. Delikatnie wymieszać makaron i gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MakaronyMakarony
KiełkiKiełki
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
14
Dodać serca rzymskie (garnek będzie pełny) i włączyć do herbu, a następnie dusić, pod przykryciem, aż rzymska będzie miękka, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RomaineRomaine
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
1
* Grzyby, skórki z fasoli i makaron można namoczyć (ale nie osuszyć) 1 dzień wcześniej i schłodzić w płynie do namaczania osobno, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
GrzybyGrzyby
MakaronyMakarony
2
Przed użyciem spuścić (rezerwowy płyn do namaczania grzybów).* Pędy bambusa można gotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie pokroić i schłodzić w zimnej wodzie, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pędy BambusaPędy Bambusa
GrzybyGrzyby
WodaWoda
3
Spuścić przed użyciem.* Rozkosz Buddy, bez romaine, może być wykonany 2 godziny wcześniej i przechowywany w temperaturze pokojowej, odkryty. Doprowadzić do wrzenia i kontynuować przepis.
Składniki, których będziesz potrzebować
RomaineRomaine

Składniki

227Orzechy dowolne (posiekane)Duże pędy bambusa, świeże lub rozmrożone, zamrożoneDuże pędy bambusa, świeże lub rozmrożone, zamrożone2suszone skórki z twarogu z fasoli (łącznie 2 oz)suszone skórki z twarogu z fasoli (łącznie 2 oz)57Orzechy dowolne (posiekane)bardzo cienki makaron z fasolą (2 małe motki; znany również jako celofan, szkło lub makaron z fasolą mung)bardzo cienki makaron z fasolą (2 małe motki; znany również jako celofan, szkło lub makaron z fasolą mung)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChińskie wino ryżowe (najlepiej Shaoxing) lub średnio wytrawne SherryChińskie wino ryżowe (najlepiej Shaoxing) lub średnio wytrawne Sherry1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropienia(1/2 cala) kawałek świeżego imbiru, obrane i bardzo cienko pokrojone 2 czosnek, posiekane(1/2 cala) kawałek świeżego imbiru, obrane i bardzo cienko pokrojone 2 czosnek, posiekane596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilekki sos sojowy (najlepiej marki Pearl River Bridge)lekki sos sojowy (najlepiej marki Pearl River Bridge)85Orzechy dowolne (posiekane)12 dużych suszonych czarnych grzybów12 dużych suszonych czarnych grzybów1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiobrane łuskane świeże lub mrożone orzechy miłorzębuobrane łuskane świeże lub mrożone orzechy miłorzębu796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwegetariański sos ostrygowywegetariański sos ostrygowy2serca rzymskie, przycięte i ćwiartowane wzdłuż, a następnie pocięte na 2-calowe kawałki (6 filiżanek)serca rzymskie, przycięte i ćwiartowane wzdłuż, a następnie pocięte na 2-calowe kawałki (6 filiżanek)113Orzechy dowolne (posiekane)filiżanki świeżych kiełków soifiliżanki świeżych kiełków soi1(może być lub przeglądać)drażetki z perłowymi cukierkamidrażetki z perłowymi cukierkami227Orzechy dowolne (posiekane)firmowe świeże ciasto tofu, lub ciasto 1/2 z opakowania 14-do 16-uncji, wypłukane i osuszonefirmowe świeże ciasto tofu, lub ciasto 1/2 z opakowania 14-do 16-uncji, wypłukane i osuszone2(zima)olej z orzeszków ziemnych lub roślinnyolej z orzeszków ziemnych lub roślinny1Średnia żółta cebula, posiekanawrząca-gorąca woda plus dodatkowo do moczenia skórek z twarogu fasolowegowrząca-gorąca woda plus dodatkowo do moczenia skórek z twarogu fasolowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn