Rosół ze szparagami i Shiitakes, podawany z pieczonymi kulkami Macy z kopru włoskiego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy,więc daj rosół ze szparagami i Shiitakes, podawany z pieczonymi kulkami Macy z kopru włoskiego. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.87 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 121 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz grzyby shiitake, oliwę z oliwek, nasiona kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Rosół ze szparagami i Shiitakes, podawany z pieczonymi kulkami Macy z kopru włoskiego, Rosół z kulkami Macy, oraz Wiosenny rosół z kulkami Macy.
Odciąć łodygi kopru włoskiego i zarezerwować do innego zastosowania (doskonałe do bulionów rybnych i gulaszy). Jeśli są jakieś atrakcyjne pierzaste liście, odstawić około 2 łyżki z nich do dekoracji zupy. Ćwierć cebulki i przyciąć łodygi, dolny twardy rdzeń i wszelkie twarde części. Wybierz płytką patelnię do pieczenia na tyle dużą, aby zmieścić koper włoski w jednej warstwie i włóż 1 łyżkę oleju.
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
3
Dodać koper i wrzucić, aż dobrze pokryte. Koper upiec na bladozłoty, około 20 minut, następnie odwrócić Koper i piec przez 10 minut dłużej. Wymieszać bulion, czosnek, sól i pieprz do smaku i 1/2 łyżeczki tymianku. Przykryć patelnię folią i gotować przez 35 do 45 minut dłużej, lub aż Koper będzie bardzo miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Wyjmij folię, wymieszaj i piecz przez kilka minut, aby odparować większość płynu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
5
Koper włoski i czosnek przełożyć do robota kuchennego i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
6
Dodaj pozostałe 1/4 łyżeczki tymianku, sól (będzie potrzebował około 1 łyżeczki), pieprz do smaku, a nasiona kopru włoskiego, jeśli używasz. Przy włączonej maszynie dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju przez rurkę zasilającą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka Garści
8 (U-12) Krewetek
2 Szklanki Ząbków Czosnku
(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Zeskrobać mieszaninę do dużej miski. Potrzebujesz 1 szklanki puree, więc nosh na wszelkie dodatkowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
8
Ubijaj jajka po kolei.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
Dodać macę i dobrze wymieszać. Jeśli możesz uformować bryłę w bardzo miękką kulkę wielkości orzecha włoskiego (ciasto stanie się twardsze, gdy go schłodzisz), nie dodawaj więcej Macy. Jeśli to konieczne, dodaj tylko tyle Macy posiłek, aby umożliwić Ci to zrobić. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 lub do 4 godzin, więc posiłek Maca może pić w płynie i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Gdy gotujesz, przynieś 4 ćwiartki wody i 1 łyżkę soli do szybkiego wrzenia w dużym, szerokim, pokrywanym garnku. Zanurzając ręce w zimnej wodzie, w razie potrzeby rzuć ciasto na kulki wielkości orzecha włoskiego. Gdy wszystkie kulki są zwinięte, a woda gotuje się wściekle, włącz ciepło do łagodnego wrzenia. Ostrożnie wsuń kulki po kolei i szczelnie przykryj garnek.
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Drażetki Z Białą Perłą
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
11
Podgrzać na wolnym ogniu i gotować na małym ogniu przez 30 minut, bez zdejmowania pokrywy. (Będą gotować na bezpośrednim ogniu, a także za pomocą pary, co sprawia, że dmuchają i puchną, a podnoszenie pokrywy pozwoli części tej pary uciec.) Wyjąć kluski i pokroić na pół. Powinien być lekki, puszysty i całkowicie ugotowany. Jeśli tak nie jest, kontynuuj gotowanie jeszcze kilka minut.
12
Delikatnie wyjmij kulki skimmerem lub dużą łyżką szczelinową—są zbyt kruche, aby wlać je do durszlaka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Skimmer
13
Kiedy kulki Macy są prawie gotowe, zacznij zupę:Przynieś bulion na wolnym ogniu w dużym garnku.
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1
Możesz gotować kulki Macy z 2 do 3 godzin wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maca
2
Odcedzić je i przykryć bulionem, aby były wilgotne, zanim odłożysz je na bok, aż będziesz gotowy do podgrzania.Eksperyment z kulkami Macy z puree z innych warzyw, takich jak buraki, marchew, por, grzyby lub szalotka. Prażone warzywa pochłaniają mniej wilgoci niż gotowane lub gotowane na parze (dlatego wymagają mniej mączki Macy, dzięki czemu są lżejsze). Są również bardziej aromatyczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maca
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja