Rosół Z Kurczaka
Kurczak wymaga ok. 14 godzin i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10. To danie główne ma 415 kalorii, 34g białka, oraz 27g tłuszczu na porcję. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 21% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 35 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz pod ręką por, wodę, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bulion warzywny-dobry bulion jest ważny, {Wideo} Jak zrobić podstawowy bulion z resztek kurczaka, oraz Rosół Z Kurczaka podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść kurczaka, warzywa, zioła i przyprawy w 12-kwartowym garnku. Zestaw otwarty koszyk parowiec bezpośrednio na składniki w garnku i zalać wodą. Gotuj na dużym ogniu, aż zaczniesz widzieć pęcherzyki przebijające się przez powierzchnię cieczy. Zmniejsz ciepło do średnio niskiego, aby zapas utrzymywał się na niskim, delikatnym wolnym ogniu. Odtłuść szumowiny z wywaru łyżką lub drobnym sitkiem co 10 do 15 minut przez pierwszą godzinę gotowania i dwa razy na godzinę przez następne 2 godziny.
W razie potrzeby dodaj gorącą wodę, aby zanurzyć kości i warzywa. Gotować na wolnym ogniu od 6 do 8 godzin.
Odcedź materiał przez drobny sitko do innego dużego zasobnika lub pojemnika żaroodpornego, odrzucając ciała stałe. Natychmiast schłodzić w dużej chłodnicy lodu lub zlewozmywaku pełnym lodowatej wody do temperatury poniżej 40 stopni.
Umieścić w lodówce na noc.
Usunąć zestalony tłuszcz z powierzchni cieczy i przechowywać w pojemniku z pokrywką w lodówce przez 2 do 3 dni lub w zamrażarce przez okres do 3 miesięcy. Przed użyciem doprowadzić do wrzenia przez 2 minuty. Stosować jako bazę do zup i sosów.