Rolki pługa
Rolki pługa zajmują mniej więcej 1 godzina i 2 minuty od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 281 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 18 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka bardzo dojrzałego cheddar, dymka, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Fondue ploughmana, Pasztet pługa, oraz Lunch ploughmana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać nasiona selera w mieszance ciasta chlebowego.
Wlać mleko do dzbanka, uzupełnić wodą do 325 ml, a następnie ogrzać do temperatury rąk (jest to łatwe do zrobienia w kuchence mikrofalowej).
Dodać do mieszanki Chlebowej i połączyć zgodnie z instrukcją opakowania. Pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż do podwojenia rozmiaru.
W międzyczasie wymieszaj 85 g cheddaru, Brie, jabłka i dymki i trochę dopraw.
Ciasto podzielić na 8 równych kawałków.
Zwiń kawałek w koło o szerokości około 10 cm (o grubości naan), a następnie łyżką jedną ósmą tandetnej mieszanki do środka. Zbierz krawędzie ciasta wokół nadzienia i szczypta razem, aby mocno uszczelnić, nie chcesz, aby pękło podczas pieczenia. Obróć rolkę, aby ściśnięty bit uszczelnił i zgniótł się pod spodem. W razie potrzeby zmień kształt. Powtórzyć z pozostałym ciastem i nadzieniem, a następnie usiąść na mąki blachy do pieczenia, rozmieszczone nieco od siebie. Przykryć olejowaną folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut więcej.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Bułki posmarować odrobiną mleka, rozsypać z makiem i szczyptą więcej nasion selera i pozostałego cheddaru, a następnie piec 20-22 min. Jeść ciepłe lub zimne, z ogórkiem.