Rodzinny Stek Z Flanki

Rodzinny Stek Z Flanki
Rodzinny stek z flanki to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 216 kalorii, 26g białka, oraz 10g tłuszczu. Za 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś skrobię kukurydzianą, bulion wołowy, stek z flanki wołowej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. 35 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stek Z Flanki, Stek Z Flanki, oraz Stek Z Flanki dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Na dużej patelni brązowy stek na oleju. Dodaj wino,
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
WinoWino
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Sos Worcestershire i bazylia. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 2-4 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy mięso osiągnie pożądane wysmażenie (w przypadku średnio rzadkich termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
BazyliaBazylia
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
3
Usuń stek i utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
4
Na patelnię dodaj pieczarki, bulion, cebulę, masło i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut lub do miękkości grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
CebulaCebula
PieprzPieprz
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będą gładkie; stopniowo mieszaj z sosem. Doprowadzić do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1 minutę lub do zgęstnienia. Cienko pokrój stek w poprzek ziarna; podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SOSSOS
StekStek
WodaWoda

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Stek z flanki działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Stoltz Organic Pinot Noir z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Stoltz Organic Pinot Noir
Stoltz Organic Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się dzięki głębokiemu, bogatemu kolorowi i kwiatowemu aromatowi dla organicznego wąwozu Columbia Pinot noir. Wszystko jest po to, aby to wino albo powitało lata starzenia, albo zostało wypite na miejscu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn