Risotto z Podsmażonymi krewetkami, kukurydzą i świeżą bazylią

Risotto z Podsmażonymi krewetkami, kukurydzą i świeżą bazylią
Need a danie główne bezglutenowe? Risotto z Podsmażonymi krewetkami, kukurydzą i świeżą bazylią może być wspaniałym przepisem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 449 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.03 za porcję. Jeśli masz cebulę, liście bazylii, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Spróbuj Krewetki smażone ze świeżymi pomidorami, winem i bazylią, Risotto z pesto z rukolą i bazylią z pieczarkami smażonymi, oraz Risotto ze świeżą mozzarellą, pomidorami winogronowymi i bazylią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. W dużej misce do mieszania, wrzucić krewetki z 1 łyżka oliwy z oliwek, sól morska, pieprz, i 3 liście bazylii. Podsmaż krewetki w 2 partiach, jeśli to konieczne, aby zapobiec przeludnieniu. Gotować około 1 minuty z każdej strony, i zdjąć z patelni; umieścić na talerzu, przykryć luźno, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
2
Zmniejszyć ogień do średniej i podgrzać pozostałą oliwę z oliwek i masło na tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
3
Dodaj cebulę, i smażyć, często mieszając, 2 minut lub do miękkości i półprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
4
Dodaj czosnek i czerwoną paprykę i podsmaż, stale mieszając, 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
5
Doprowadzić bulion do wrzenia w rondlu 3-quart na średnim ogniu. Wyłącz ogrzewanie, przykryj i utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Dodać ryż do mieszanki cebuli i gotować, stale mieszając, 2 minuty lub aż ziarna są dobrze pokryte i zewnętrzne turn półprzezroczyste. (Nie pozwól ryż brązowy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
7
Dodaj białe wino i gotuj 30 sekund lub aż większość z nich odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
8
Dodaj 1 szklankę bulionu z kurczaka i stale mieszaj, aż zostaną wchłonięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
9
Dodaj dodatkowy bulion w przyrostach o 1 szklance, mieszając po każdym dodaniu, aż większość bulionu zostanie wchłonięta. Przestań dodawać bulion, gdy ryż wydaje się być nasycony. (Możesz nie potrzebować wszystkich 5 filiżanek bulionu.) Gotować, często mieszając, 20 do 25 minut lub aż ryż będzie miękki i kremowy, ale nie mushy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
10
Wymieszać kukurydzę i gotować 2 do 3 minut lub aż do ogrzania. Wymieszać krewetki i wszelkie zebrane soki. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, aż będzie ciepły, nie dłużej niż 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
11
Dodaj trochę więcej bulionu z kurczaka, jeśli risotto będzie zbyt suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
12
Zdjąć z ognia i wymieszać 1/4 szklanki parmezanu i pozostałą bazylią. W razie potrzeby doprawić solą morską i pieprzem. Wierzch z pozostałym parmezanem i podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
13
Testowa Wskazówka kuchenna: "Szyfonada" może wydawać się fantazyjna i francuska, ale to tylko szybki i łatwy sposób na cięcie cienkich, równych pasków bazylii lub innej zieleni liściowej: ułóż liście, zwiń je wzdłuż (jak cygaro) i ostrożnie posiekaj w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
1
Łyżka: zwykła łyżka będzie działać, ale łyżka do risotto zapewni delikatne wyniki, których szukasz. Ryż przechodzi przez otwór łyżki zamiast się puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
2
Ryż: gdy ryż staje się błyszczący i półprzezroczysty, jest w pełni pokryty oliwą z oliwek i masłem i gotowy do cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
3
Rosół: trzymaj go gorąco! Aby uzyskać maksymalną absorpcję i kremową konsystencję, upewnij się, że rosół z kurczaka jest nadal gorący, gdy zostanie dodany do risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castellani Chianti Annata. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Castellani Chianti Annata
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn