Risotto z borowikami i Mascarpone

Risotto z borowikami i Mascarpone
Risotto z borowikami i Mascarpone to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 296 kalorii. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, ząbki czosnku, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Risotto z borowikami i Mascarpone, Risotto z grzybami i szpinakiem z Mascarpone, oraz Zapiekanka ziemniaczana z borowikami i serem Mascarpone.

Instrukcje

1
Połączyć 2 szklanki wrzącej wody i grzybów; odstawić 30 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
2
Odcedzić przez durszlak nad miską. Rezerwa 1 1/2 szklanki płynu do namaczania; grzyby posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Doprowadzić moczenie płynu i bulionu na wolnym ogniu w małym rondlu (nie gotować). Utrzymuj mieszaninę bulionu ciepłą na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Rozgrzać duży rondel na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
5
Dodaj ryż, szalotka, i czosnek; smażyć 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
RyżRyż
6
Dodać wino i gotować, aż płyn odparuje (około 2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
7
Dodaj 1 mieszankę bulionu szklanki do mieszaniny ryżu; gotować na średnim ogniu 5 minut lub aż ciecz zostanie prawie wchłonięta, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RyżRyż
8
Dodaj pozostałą mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, często mieszając, aż każda porcja mieszaniny bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 25 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
9
Dodaj grzyby, Parmigiano-Reggiano, posiekany tymianek, sól i pieprz; mieszaj delikatnie, aż ser się roztopi. Łyżka 1 filiżanka risotto do każdej z 4 misek. Do każdej porcji dodać 1 łyżkę mascarpone i liście tymianku, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
MascarponeMascarpone
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
GrzybyGrzyby
SerSer
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn