Rabarbar, apple & ginger crunch trifle
Rabarbar, apple & ginger crunch trifle wymaga ok. 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 480 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na $6.99 za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Ten przepis z BBC Good Food ma 75 fanów. Kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jeśli masz ml garnki podwójny Krem, Różowy rabarbar, wino imbirowe i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Truskawkowo-Rabarbarowy Drobiazg, Truskawkowy Drobiazg Rabarbarowy, oraz Drobiazg Z Rabarbarem Pistacjowym.
Instrukcje
Rozgrzej płatki owsiane, zmielony imbir i połowę cukru na patelni nieprzywierającej, aż cukier zacznie się karmelizować i grzanki owsiane, często mieszając. Wyłożyć na nieprzywierający papier do pieczenia, aby ostygł, a następnie rozbić na kruche bryłki. Uzupełnić do 2 dni do przodu i przechowywać w szczelnym pojemniku.
Włożyć jabłka do dużego rondla, następnie dodać posiekany imbir, 50 ml wody i pozostały cukier. Gotować na wolnym ogniu, następnie delikatnie gotować przez około 7 minut, dodając rabarbar w połowie, aż oba zmiękną, ale nie będą papkowate.
Dodaj więcej cukru do smaku, jeśli chcesz, a następnie pozostaw do ostygnięcia. Uzupełnić do 1 dnia do przodu i przechowywać w lodówce.
Lekko ubij śmietanę i złóż połowę do kremu. Podstawę dużej miski wyłożyć tortem, posypać winem, następnie łyżką pokruszyć owoce, odsączając nadmiar soku.
Dodać warstwę płatków owsianych, przykryć kremem, a następnie zakończyć resztą kremu, pokrojonym imbirem i płatkami owsianymi. Najlepiej zmontować na krótko przed podaniem. Każdy element może być wykonany dzień wcześniej, a następnie ułożony warstwowo, gdy jest gotowy do jedzenia.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na drobiazgi. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "