Quiche Z Karmelizowaną Cebulą
Przepis Caramelized cebula Quiche mogą być wykonane w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 417 kalorii, 17g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, ser gruyère, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Przepis ten zachwycił 1843 osoby. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Quiche Z Karmelizowaną Cebulą, Quiche Z Karmelizowaną Cebulą, oraz Quiche z cukinią i karmelizowaną cebulą.
Instrukcje
Krojenie łodygi cebuli do korzenia
Aby karmelizować cebulę, będziesz chciał pokroić je wzdłuż lub od końca łodygi do końca korzenia. W ten sposób cebula będzie lepiej trzymać swój kształt podczas długiego gotowania zaangażowanych w karmelizacji. (Zobacz jak pokroić cebulę, aby uzyskać więcej informacji.)
1 Najpierw użyj ostrego noża, mocno chwyć cebulę i odetnij koniec łodygi cebuli o około 1/2 cala.
Wytnij około 1/8 cala od końca korzenia, odcinając korzenie, ale pozostawiając rdzeń nienaruszony. Następnie umieść stronę korzenia cebuli na desce, aby ją ustabilizować, i przeciąć ją na pół, prosto przez koniec korzenia.
2 obrać papierową skórkę cebuli. Jeśli chcesz, aby obszar cięcia był czysty, odetnij korzenie skórkami, ale tylko tyle, aby odciąć niechlujne korzenie. Trzymaj koniec korzenia nienaruszony. Ułatwi to pokroić cebulę.
3 z cebulą w połowie ściętą-strona w dół na desce, aby ją ustabilizować, wykonaj kątowe cięcia w cebuli, od końca łodygi do końca korzenia, cięcie do, ale nie przez koniec korzenia. Poruszaj się po łuku cebuli, kierując ostrze noża w stronę środka cebuli.
4 Zrób" V " wyciąć na końcu korzenia cebuli, aby wyciąć twardy koniec korzenia, aby uwolnić plasterki cebuli.
1 Zrób mrożoną skórkę tartą: jeśli robisz własną skórkę( zamiast używać już przygotowanej mrożonej Skórki), rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni, w 12-calowe koło. Pasują do 9-na-1 1/2-calowy Okrągły tart pan (lub 9-calowy Pie dish), naciskając ciasto w rogach.
Przenieść do zamrażarki, aby schłodzić na 30 minut.
2 linia mrożona skorupa z folią i ciężarki ciasto: Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia ciasto z folią aluminiową, naciskając na rogach i krawędziach, umożliwiając dodatkową folię po bokach( będą one uchwyty po usunięciu folii).
Napełnij co najmniej dwie trzecie ciężarami do pieczenia-suszoną fasolą, ryżem, miedzianymi groszami lub ceramicznymi lub metalowymi ciężarami ciasta.
Piec najpierw przez 15 minut, wyjąć z piekarnika i ostudzić kilka minut. Ostrożnie wyjmij folię aluminiową i ciężarki.
Wyjąć ciężarki i piec ponownie: Poke dno patelni ciasto z zębami widelca i wrócić do piekarnika i piec dodatkowe 10 minut lub aż lekko złoty. (Otwory wideł umożliwiają wydostanie się powietrza.)
Przenieś do stojaka z drutu, aby ostygnąć podczas napełniania.
Karmelizowanie cebuli i przygotowanie Quiche
Cebula zajmie około godziny, aby gotować na płycie kuchennej, zanim będą gotowe do przejścia do quiche. Więc czas mądry, jeśli robisz cały quiche od podstaw, to ma sens, aby zacząć na cebuli, gdy już włożysz skorupę do zamrażarki, aby schłodzić przed wstępnym pieczeniem.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużej patelni z grubym dnem na średnim ogniu.
Dodać cebulę i posypać odrobiną soli. Gotować, mieszając od czasu do czasu przez 10 minut, aż cebula zmięknie i będzie przezroczysta. Zmniejszyć ogień do średnio niski i gotować przez dodatkowe 40 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są dobrze rumiane. (Zobacz jak karmelizować cebulę po więcej szczegółów.)
Dodaj 2 łyżeczki octu balsamicznego i gotuj przez 10 minut, aż cebula całkowicie się karmelizuje.
Miejsce tart pan na blasze do pieczenia złapać wszelkie Spływ może być.
Połowę sera posypać równomiernie na dnie skorupy.
Cebulę posmarować serem, a następnie polać pozostałym serem.
W średniej misce ubij razem mleko, śmietanę i jajka. Doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Przenieść do piekarnika i piec, aż tylko ustawić w centrum, 30 do 35 minut. Schłodzić na stojaku z drutu przez około 10-15 minut przed krojeniem.
Polecane wino: Wino Musujące, Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Wino musujące, Bordeaux i szampan to świetny wybór na Quiche. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Charles Heidsieck Vintage Brut z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 94 dolarów za butelkę.
Charles Heidsieck Vintage Brut
Błyszcząca, złotożółta, migocąca blaskiem zieleni i delikatnym musowaniem. Nos jest złożony z nutami kandyzowanych cytrusów i suszonych owoców, z nutami orzechów pekan i orzechów laskowych. Atak jest żywy i napięty, zanim zmieni się w zaokrągloną, bardziej hojną teksturę, nadając jodowej naprężeniu i wyraźniejszej mineralności. Długie wykończenie wyraża bogactwo bogatych aromatów, rozwijające się nuty karmelu i cytrusów, takich jak yuzu.Mieszanka: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay