Quiche Z Karmelizowaną Cebulą

Quiche Z Karmelizowaną Cebulą
Przepis Caramelized cebula Quiche mogą być wykonane w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 417 kalorii, 17g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, ser gruyère, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Przepis ten zachwycił 1843 osoby. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Quiche Z Karmelizowaną Cebulą, Quiche Z Karmelizowaną Cebulą, oraz Quiche z cukinią i karmelizowaną cebulą.

Instrukcje

1
Krojenie łodygi cebuli do korzenia
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2
Aby karmelizować cebulę, będziesz chciał pokroić je wzdłuż lub od końca łodygi do końca korzenia. W ten sposób cebula będzie lepiej trzymać swój kształt podczas długiego gotowania zaangażowanych w karmelizacji. (Zobacz jak pokroić cebulę, aby uzyskać więcej informacji.)
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
1 Najpierw użyj ostrego noża, mocno chwyć cebulę i odetnij koniec łodygi cebuli o około 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Wytnij około 1/8 cala od końca korzenia, odcinając korzenie, ale pozostawiając rdzeń nienaruszony. Następnie umieść stronę korzenia cebuli na desce, aby ją ustabilizować, i przeciąć ją na pół, prosto przez koniec korzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
2 obrać papierową skórkę cebuli. Jeśli chcesz, aby obszar cięcia był czysty, odetnij korzenie skórkami, ale tylko tyle, aby odciąć niechlujne korzenie. Trzymaj koniec korzenia nienaruszony. Ułatwi to pokroić cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
3 z cebulą w połowie ściętą-strona w dół na desce, aby ją ustabilizować, wykonaj kątowe cięcia w cebuli, od końca łodygi do końca korzenia, cięcie do, ale nie przez koniec korzenia. Poruszaj się po łuku cebuli, kierując ostrze noża w stronę środka cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
7
4 Zrób" V " wyciąć na końcu korzenia cebuli, aby wyciąć twardy koniec korzenia, aby uwolnić plasterki cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8
Pre-
9
Upiec skórkę
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
1 Zrób mrożoną skórkę tartą: jeśli robisz własną skórkę( zamiast używać już przygotowanej mrożonej Skórki), rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni, w 12-calowe koło. Pasują do 9-na-1 1/2-calowy Okrągły tart pan (lub 9-calowy Pie dish), naciskając ciasto w rogach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku TruskawkowymOpakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku Truskawkowym
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
11
Przenieść do zamrażarki, aby schłodzić na 30 minut.
12
2 linia mrożona skorupa z folią i ciężarki ciasto: Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia ciasto z folią aluminiową, naciskając na rogach i krawędziach, umożliwiając dodatkową folię po bokach( będą one uchwyty po usunięciu folii).
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
13
Napełnij co najmniej dwie trzecie ciężarami do pieczenia-suszoną fasolą, ryżem, miedzianymi groszami lub ceramicznymi lub metalowymi ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1
Piec najpierw przez 15 minut, wyjąć z piekarnika i ostudzić kilka minut. Ostrożnie wyjmij folię aluminiową i ciężarki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Wyjąć ciężarki i piec ponownie: Poke dno patelni ciasto z zębami widelca i wrócić do piekarnika i piec dodatkowe 10 minut lub aż lekko złoty. (Otwory wideł umożliwiają wydostanie się powietrza.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Opakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku TruskawkowymOpakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku Truskawkowym
3
Przenieś do stojaka z drutu, aby ostygnąć podczas napełniania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Karmelizowanie cebuli i przygotowanie Quiche
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Cebula zajmie około godziny, aby gotować na płycie kuchennej, zanim będą gotowe do przejścia do quiche. Więc czas mądry, jeśli robisz cały quiche od podstaw, to ma sens, aby zacząć na cebuli, gdy już włożysz skorupę do zamrażarki, aby schłodzić przed wstępnym pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
1
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużej patelni z grubym dnem na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać cebulę i posypać odrobiną soli. Gotować, mieszając od czasu do czasu przez 10 minut, aż cebula zmięknie i będzie przezroczysta. Zmniejszyć ogień do średnio niski i gotować przez dodatkowe 40 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są dobrze rumiane. (Zobacz jak karmelizować cebulę po więcej szczegółów.)
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(duża Tuba)(duża Tuba)
3
Dodaj 2 łyżeczki octu balsamicznego i gotuj przez 10 minut, aż cebula całkowicie się karmelizuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Zdjąć z ognia.
1
Miejsce tart pan na blasze do pieczenia złapać wszelkie Spływ może być.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2
Połowę sera posypać równomiernie na dnie skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
3
Cebulę posmarować serem, a następnie polać pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
W średniej misce ubij razem mleko, śmietanę i jajka. Doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
(Keebler)(Keebler)
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Polać tartę.
1
Przenieść do piekarnika i piec, aż tylko ustawić w centrum, 30 do 35 minut. Schłodzić na stojaku z drutu przez około 10-15 minut przed krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Polecane wino: Wino Musujące, Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Wino musujące, Bordeaux i szampan to świetny wybór na Quiche. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Charles Heidsieck Vintage Brut z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 94 dolarów za butelkę.
Charles Heidsieck Vintage Brut
Charles Heidsieck Vintage Brut
Błyszcząca, złotożółta, migocąca blaskiem zieleni i delikatnym musowaniem. Nos jest złożony z nutami kandyzowanych cytrusów i suszonych owoców, z nutami orzechów pekan i orzechów laskowych. Atak jest żywy i napięty, zanim zmieni się w zaokrągloną, bardziej hojną teksturę, nadając jodowej naprężeniu i wyraźniejszej mineralności. Długie wykończenie wyraża bogactwo bogatych aromatów, rozwijające się nuty karmelu i cytrusów, takich jak yuzu.Mieszanka: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn