Quesadillas ze słodkich ziemniaków i szpinaku
Quesadillas ze słodkich ziemniaków i szpinaku może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 469 kalorii, 14g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, oliwę z oliwek, słodkie ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Quesadillas Ze Słodkich Ziemniaków, Quesadillas Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Quesadillas Ze Słodkich Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki mikrofalowe na wysokiej do miękkości (około 15 minut).
W międzyczasie, w średnim rondlu, połączyć ocet, cukier i pieprz; doprowadzić do wrzenia i wymieszać, aby rozpuścić cukier.
Umieść plasterki cebuli w średniej żaroodpornej misce; wlać gorącą mieszaninę octu na cebulę i odstawić 10 minut.
Odcedzić plastry cebuli i przełożyć na talerz do ostygnięcia.
Ugotowane ziemniaki rozetrzyj nożem, usuń mięso i przelej do miski (powinieneś mieć około 1 szklanki). Użyj widelca, aby zmiażdżyć ziemniaki z solą i pieprzem; podziel nadzienie ziemniaczane na 4 tortille. Top każdy z 1 czubata szklanka szpinaku, 1/4 szklanki sera, i kolejna tortilla.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Pracując partiami, podgrzać 1 łyżeczkę oleju i przenieść 1 quesadilla na patelnię; gotować, aż quesadilla będzie chrupiąca i ser topi się (około 3 minut na stronę).
Przełożyć gotowaną quesadillę na talerz do serwowania. Powtórzyć z pozostałym olejem i quesadillas.
Quesadillas pokroić w ćwiartki i podawać z 1/4 szklanki marynowanej cebuli.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 45 dolarów za butelkę.
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.