Pływająca wyspa z mlekiem kokosowym i Chutney z Mango

Pływająca wyspa z mlekiem kokosowym i Chutney z Mango
Pływająca wyspa z mlekiem kokosowym i Chutney z Mango to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 548 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka fasoli waniliowej, sól, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Babeczki z kolendrą Mango z nadzieniem z Chutney Mango i słodzonym mlekiem skondensowanym bita śmietana, Pływająca wyspa (Oeufs a la Neige), oraz Vanilla Bean Floating Island (dairy free) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 22
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
2
Namoczyć tapiokę w 1/2 szklanki mleka przez 1 godzinę. Lekko maślane cztery 6-uncjowe ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
W małym rondlu połącz mango z wodą, fasolą waniliową i 1 łyżką cukru. Dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mango zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
5
Z rondla wyjąć fasolkę wanilii i wymieszać z sokiem z limonki i skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
W średnim rondlu połącz tapiokę i dowolne jej mleko do namaczania z pozostałą 1 szklanką mleka. Dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż tapioka będzie miękka, ale nadal żucia, 30 do 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
W małym rondelku, ubić mleko kokosowe z 1/3 szklanki cukru i soli i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
8
Przełożyć do średniej miski. Wymieszać z tapioką i schłodzić w lodówce lub szybko schłodzić, ustawiając miskę w większej misce z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
TapiokaTapioka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
9
W misce ze stali nierdzewnej ubij białka z pozostałymi 2/3 szklanką cukru. Ustaw miskę nad, ale nie w średniej patelni gotującej się wody i ubijaj stale, aż białka będą nieco cieplejsze niż temperatura ciała, około 100 na termometrze cukierkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
10
Wyjąć miskę z wody i ubić białka z dużą prędkością, aż bardzo sztywne i błyszczące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
11
Łyżka bezy do maślanych ramekinów. Dotknij ramekins o powierzchni roboczej do rozliczenia bezy. Uruchom kciukiem wokół obręczy, aby utworzyć mały grzbiet między obręczą a bezą. Ustaw ramekiny na małej patelni i wlej tyle gorącej wody, aby dotrzeć do połowy boków ramekinów. Przykryć patelnię luźno folią i piec około 25 minut, lub do momentu, gdy bezy są ledwo ustawione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Na ImprezyNa Imprezy
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
12
Przenieś ramekiny do szafy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
13
Łyżka sosu kokosowo-tapioca do 4 płytkich misek. Uruchom nóż wokół bezy i odwróć 1 do środka każdej miski. Za pomocą łyżki stołowej, czerpać małą " czapkę "od środka każdej bezy, wypełnić chutney z mango i zastąpić bezową" czapkę.".
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney Z MangoChutney Z Mango
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
TapiokaTapioka
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
14
Desery podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn