Pływająca wyspa z mlekiem kokosowym i Chutney z Mango
Pływająca wyspa z mlekiem kokosowym i Chutney z Mango to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 548 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka fasoli waniliowej, sól, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Babeczki z kolendrą Mango z nadzieniem z Chutney Mango i słodzonym mlekiem skondensowanym bita śmietana, Pływająca wyspa (Oeufs a la Neige), oraz Vanilla Bean Floating Island (dairy free) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Namoczyć tapiokę w 1/2 szklanki mleka przez 1 godzinę. Lekko maślane cztery 6-uncjowe ramekiny.
W małym rondlu połącz mango z wodą, fasolą waniliową i 1 łyżką cukru. Dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mango zmięknie, o 5 protokół.
Z rondla wyjąć fasolkę wanilii i wymieszać z sokiem z limonki i skórką.
W średnim rondlu połącz tapiokę i dowolne jej mleko do namaczania z pozostałą 1 szklanką mleka. Dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż tapioka będzie miękka, ale nadal żucia, 30 do 35 minut.
W małym rondelku, ubić mleko kokosowe z 1/3 szklanki cukru i soli i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu.
Przełożyć do średniej miski. Wymieszać z tapioką i schłodzić w lodówce lub szybko schłodzić, ustawiając miskę w większej misce z lodowatą wodą.
W misce ze stali nierdzewnej ubij białka z pozostałymi 2/3 szklanką cukru. Ustaw miskę nad, ale nie w średniej patelni gotującej się wody i ubijaj stale, aż białka będą nieco cieplejsze niż temperatura ciała, około 100 na termometrze cukierkowym.
Wyjąć miskę z wody i ubić białka z dużą prędkością, aż bardzo sztywne i błyszczące, o 3 protokół.
Łyżka bezy do maślanych ramekinów. Dotknij ramekins o powierzchni roboczej do rozliczenia bezy. Uruchom kciukiem wokół obręczy, aby utworzyć mały grzbiet między obręczą a bezą. Ustaw ramekiny na małej patelni i wlej tyle gorącej wody, aby dotrzeć do połowy boków ramekinów. Przykryć patelnię luźno folią i piec około 25 minut, lub do momentu, gdy bezy są ledwo ustawione.
Przenieś ramekiny do szafy.
Łyżka sosu kokosowo-tapioca do 4 płytkich misek. Uruchom nóż wokół bezy i odwróć 1 do środka każdej miski. Za pomocą łyżki stołowej, czerpać małą " czapkę "od środka każdej bezy, wypełnić chutney z mango i zastąpić bezową" czapkę.".
Desery podawać natychmiast.