Pączki kukurydziane z boczkiem i cukrem
Pączki z kukurydzy słodkiej z posypką z boczku i cukru mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis pozwala na przygotowanie 48 porcji, każda zawiera 213 kalorii , 2 g białka i 16 g tłuszczu . Za 14 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup jajka, ekstrakt waniliowy, cukier puder i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 30 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z oceną Spoonacular wynoszącą 0% , to danie można ulepszyć. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pączki , Pączki Bourbon Street i Pączki z maślanki w proszku z sosem malinowo-czekoladowym .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłym mleku.
Dodaj kukurydzę, cukier, jajka, masło, sól, wanilię i 4-1/2 szklanki mąki. Ubijaj, aż masa będzie gładka. Wymieszaj z pozostałą mąką, aby uzyskać miękkie ciasto (ciasto będzie lepkie).
Przenieś na oprószoną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Tymczasem w robocie kuchennym wymieszaj cukier puder i bekon. Miksuj, aż się połączą; odstaw.
Uderz ciasto. Przełóż na lekko posypaną mąką powierzchnię; rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 16 cali x 12 cali.
Pokroić na kwadraty o wymiarach 5 cm.
Na patelni elektrycznej lub w frytkownicy rozgrzej olej do 375°. Smaż kwadraty, kilka na raz, aż do uzyskania złotego koloru, około 1-1/2 minuty z każdej strony.
Odsączyć na papierowych ręcznikach. Oprószyć mieszanką boczku i cukru.