Puszysty omlet z kukurydzy i koziego sera
Puszysty omlet z kukurydzy i koziego sera to bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 503 kalorie. Na 3,54 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pieprz, ziarna z 1 kłosu kukurydzy, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Jak zrobić puszysty omlet z brokułami i serem Cheddar, Omlet Z Kozim Serem I Szynką, oraz Omlet Z Kozim Serem.
Instrukcje
W średniej misce ubić żółtka, sól, pieprz i kukurydzę. W innej misce ubijamy białka aż do uzyskania miękkich szczytów. Delikatnie złóż białka do mieszaniny żółtkowej, aż nie pozostanie żaden ślad bieli. Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj mieszaninę jaj i gotuj, bez mieszania, aż jajka zaczną się ustawiać, ale nadal będą lekko cieknące w środku, około 1 minuty. Narysuj Jajka od krawędzi patelni do środka i gotuj, aż prawie się ustawi.
Połowę omletu posypać 3/4 sera i 3/4 szczypiorku. Za pomocą szpatułki złóż omlet, tworząc półksiężyc. Gotować aż do zestawu.
Pozostały ser i szczypiorek posypać połową złożonego omletu. Złóż omlet ponownie, tworząc trójkąt. Przesuń omlet na talerz.
Podawać natychmiast.Wskazówka: jeśli omlet jest nadal ciekły na górze, ale zaczyna brązowieć na dole, umieść patelnię (jeśli jest żaroodporna) pod brojlerem na około 30 sekund przed złożeniem omletu.