Puszka piwa Kurczak z sosem Barbecue Cola

Puszka piwa Kurczak z sosem Barbecue Cola
Przepis piwo może Kurczak z sosem Barbecue Cola może zaspokoić Amerykańskie pragnienie w mniej więcej 2 godziny i 35 minut. Na 4,68 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 77g białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 1100 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do Dzień Ojca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka ketchupu, coli, mocno brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Puszka piwa Kurczak z sosem Barbecue Cola, Kurczak z puszki po piwie z sosem Barbecue Cola, oraz Sos Barbecue Cola dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Zdejmij rachunek z puszki po piwie. Używając otwieracza do puszek w stylu klucza kościelnego, zrób kilka otworów w górnej części puszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiwoPiwo
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Otwieracz Do PuszekOtwieracz Do Puszek
3
Połowę piwa wlewamy do moczonej wody z wiórów drzewnych. Odstaw puszkę piwa na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
WodaWoda
PiwoPiwo
4
Ustaw grill do pośredniego grillowania i rozgrzej do średniego. Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, umieść dużą patelnię na środku. Jeśli używasz grilla gazowego, umieść wszystkie zrębki w pudełku dla palaczy lub w woreczku dla palaczy i rozgrzej grill do wysokiej, aż zobaczysz dym, a następnie zmniejsz ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
5
Usunąć opakowanie podrobów z jamy ciała kurczaka i odstawić do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
6
Usunąć i wyrzucić tłuszcz tylko wewnątrz ciała i jamy szyi. Kurczaka opłukać wewnątrz i na zewnątrz, pod zimną bieżącą wodą, odcedzić i osuszyć wewnątrz i na zewnątrz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Posypać 2 łyżeczki rub wewnątrz ciała i jamy szyi kurczaka. Pocierać ptaka na zewnątrz z 2 łyżeczkami rub. Jeśli masz cierpliwość, możesz umieścić część masażu pod skórą, uważając, aby go nie rozerwać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
8
Łyżka pozostałe 2 łyżeczki wcierać przez otwory do piwa w puszce. Nie martw się, jeśli się spieni, to normalne. Włóż puszkę piwa do jamy ciała kurczaka i rozłóż nogi, tworząc rodzaj statywu. Włóż końcówki skrzydeł za plecy kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
PiwoPiwo
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
9
Gdy gotowy do gotowania, Jeśli za pomocą grilla węglowego, wrzucić wszystkie zrębki na węgle. Umieść kurczaka na środku gorącego rusztu, nad miską ociekową i z dala od ciepła. Przykryć grill i gotować kurczaka, aż skóra jest ciemny złoty brąz i bardzo chrupiące i mięso jest gotowane do temperatury wewnętrznej 180 stopni, o 1 1/4 do 1 1/2 godziny. Jeśli używasz grilla węglowego, musisz dodać 12 świeżych węgli na stronę po 1 godzinie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
10
Za pomocą szczypiec ostrożnie przenieś kurczaka w pozycji pionowej na puszkę piwa na talerz i zaprezentuj go swoim gościom.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
11
Pozostaw 5 minut, a następnie ostrożnie wyjmij kurczaka z puszki po piwie. Uważaj, aby nie rozlać gorącego piwa lub w inny sposób się nie spalić. Quarter lub pokroić kurczaka i służyć z sosem Cola Barbeque.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos BarbecueSos Barbecue
Cały KurczakCały Kurczak
PiwoPiwo
ColaCola
12
Połącz wszystkie składniki w misce do miksowania i wymieszaj, aby wymieszać. Przechowywać pocierać w szczelnym słoiku z dala od ciepła lub światła. Utrzyma się przez co najmniej 6 miesięcy.;
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
13
Połącz wszystkie składniki w ciężkim niereaktywnym rondlu i stopniowo doprowadzaj do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz nieco ogień, aby uzyskać delikatne gotowanie na wolnym ogniu. Dusić sos do zmniejszenia o 1/4, o 6 do 8 protokół. Użyć od razu lub przenieść do dużego słoika, schłodzić do temperatury pokojowej, przykryć i schłodzić. SOS utrzyma się przez kilka miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
14
Uwaga kucharza: można również grillować kurczaka na puszce coli, sody cytrynowo-limonkowej lub piwa korzennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piwo KorzennePiwo Korzenne
Cały KurczakCały Kurczak
CytrynaCytryna
ColaCola
WapnoWapno
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick

Składniki

340Orzechy dowolne (posiekane)1/2 funta posiekanego plamiaka1/2 funta posiekanego plamiaka11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki3(zima)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka gotowanych słodkich ziemniaków1 szklanka gotowanych słodkich ziemniaków11 funt cukinii,1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.nasiona seleranasiona selera2kilogramygroszek śnieżny, rozmrożonygroszek śnieżny, rozmrożony2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicola (zalecane: Coca-Cola)cola (zalecane: Coca-Cola)11 funt cukinii,płatki czosnkowepłatki czosnkowe21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPłatki Crispix, rozdrobnionePłatki Crispix, rozdrobnione11 funt cukinii,ciekły dymciekły dym11 funt cukinii,płatki cebulowepłatki cebulowe21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)3handfulszrębki jabłkowe lub hickory, moczone w wodzie przez 30 minutzrębki jabłkowe lub hickory, moczone w wodzie przez 30 minut1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sól hickorysól hickory3(zima)sól koszerna lub morskasól koszerna lub morska3(zima)sos do steków (zalecane: sos do steków A-1)sos do steków (zalecane: sos do steków A-1)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisłodka paprykasłodka papryka596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiSos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Zinfandel, Wino Różane

Zinfandel i wino różowe to moje najlepsze propozycje do grillowania. Róża jest orzeźwiająca w wysokich temperaturach i uzupełnia słodkie i pikantne sosy i przetarcia. Zinfandel to klasyczny wybór czerwonego wina do grillowania, szczególnie do żeberek wieprzowych i mostku wołowego. The Prisoner Wine Company Saldo Zinfandel (pół butelki) z oceną 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Zakład winiarski saldo Zinfandel (pół butelki)
Zakład winiarski saldo Zinfandel (pół butelki)
Ciemny rubinowy kolor z odważnymi aromatami czarnej lukrecji, czarnego pieprzu, wiśni i przypraw do pieczenia. Wpis jest bogaty, pełny i błyskotliwy. Podniebienie jest przepyszne i gładkie z nutą czekolady. Wykończenie jest zmysłowe z miękkimi, aksamitnymi taninami.Mieszanka: 85% Zinfandel; 15% Mieszanka Petite Sirah i Syrah
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn