Puree Z Bazylii Ziemniaczanej
Puree z bazylii ziemniaczanej może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 230 kalorii, 12g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, liście bazylii, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Purée Z Bazylii Ziemniaczanej, Ugotuj książkę: Purée z bazylii ziemniaczanej, oraz Pstrąg tęczowy z puree z groszku bazyliowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Przynieś duży garnek osolonej wody do toczącego się wrzenia i napełnij miskę lodowatą wodą.
Dodaj liście bazylii do wrzącej wody i gotuj dokładnie 15 sekund.
Wyjmij bazylię łyżką z rowkiem i natychmiast zanurz liście w lodowatej wodzie, aby ustawić jasnozielony kolor.
Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki.
Dodaj ziemniaki do tego samego garnka wrzącej wody i wróć do wrzenia. Gotować ziemniaki przez 20 do 25 minut, aż bardzo miękkie.
Dobrze spuścić, powrócić do rondla i parować na małym ogniu, aż pozostała woda odparuje.
W małym rondlu na średnim ogniu podgrzać pół na pół i parmezan, aż śmietana się ugotuje.
Umieść Bazyl w robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze i puree.
Dodać gorącą mieszaninę śmietany i proces do gładkiej.
Za pomocą ręcznego miksera z mocowaniem ubijaka ubijaj gorące ziemniaki w garnku, aż zostaną rozbite. Powoli dodaj krem z gorącą bazylią, sól i pieprz i ubijaj, aż będzie gładka. Jeśli ziemniaki trzeba podgrzać, przykryć i gotować delikatnie na małym ogniu przez kilka minut.
Wlać do miski, posypać dodatkowym parmezanem, doprawić do smaku i podawać na gorąco.