Pudding z chleba orzechowego z sosem rumowym
Budyń z chleba pekan z sosem rumowym zajmuje około 55 minut od początku do końca. Ten deser ma 565 kalorii, 20 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 2,17 USD za porcję. Mieszanka mielonej gałki muszkatołowej, orzechów pekan, masła i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 21% wyniku, co jest wynikiem raczej złym. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj budyń chlebowy z sosem waniliowym, budyń chlebowy czekoladowy z sosem budyniowym i budyń chlebowy dyniowy z sosem rumowym.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj pierwsze osiem składników. Delikatnie wymieszaj chleb i orzechy pekan; odstawić na 10 minut lub do momentu, aż chleb zmięknie.
Przenieś do 8-calowego. kwadratowe naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 30-35 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty.
Aby przygotować sos, wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól w małym, ciężkim rondlu. Mieszaj mleko i skondensowane mleko, aż uzyskasz gładką masę. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zredukować ciepło; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Wymieszaj niewielką ilość gorącej mieszanki z substytutem jajka; wszystko z powrotem na patelnię, ciągle ubijając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj pozostałe składniki.
Podawać na ciepło z budyniem chlebowym. Resztki przechowuj w lodówce.
Polecane wino: Madera, Pedro Ximenez
Pudding chlebowy świetnie komponuje się z Madeiranem i Pedro Ximénezem. Słodki, orzechowy smak Pedro Ximéneza z nutami fig i karmelu doskonale komponuje się z puddingiem chlebowym. Madera to kolejna opcja – można nawet znaleźć przepisy wykorzystujące maderę w puddingu chlebowym! Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 80 dolarów za butelkę.
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.