Pudding z chleba orzechowego z sosem rumowym

Pudding z chleba orzechowego z sosem rumowym
Budyń z chleba pekan z sosem rumowym zajmuje około 55 minut od początku do końca. Ten deser ma 565 kalorii, 20 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 2,17 USD za porcję. Mieszanka mielonej gałki muszkatołowej, orzechów pekan, masła i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 21% wyniku, co jest wynikiem raczej złym. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj budyń chlebowy z sosem waniliowym, budyń chlebowy czekoladowy z sosem budyniowym i budyń chlebowy dyniowy z sosem rumowym.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj pierwsze osiem składników. Delikatnie wymieszaj chleb i orzechy pekan; odstawić na 10 minut lub do momentu, aż chleb zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Czerwony, żółty I ZielonyBarwnik Spożywczy Czerwony, żółty I Zielony
Banan (dojrzały), PureeBanan (dojrzały), Puree
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Cebula, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości Około 1/2 CalaCzerwona Cebula, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości Około 1/2 Cala
Dodatkowe Gałązki świeżego Rozmarynu OpcjonalnieDodatkowe Gałązki świeżego Rozmarynu Opcjonalnie
2
Przenieś do 8-calowego. kwadratowe naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Całe, Pokruszone Krakersy Graham O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 Całe, Pokruszone Krakersy Graham O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Jednodniowa Chała W KostceJednodniowa Chała W Kostce
3
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 30-35 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 łyżek Posiekanego Sera Cheddar5 łyżek Posiekanego Sera Cheddar
NóżNóż
4
Aby przygotować sos, wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól w małym, ciężkim rondlu. Mieszaj mleko i skondensowane mleko, aż uzyskasz gładką masę. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zredukować ciepło; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Kanapkowe Z Drobno Pokruszoną Czekoladą Nadziewane KrememCiasteczka Kanapkowe Z Drobno Pokruszoną Czekoladą Nadziewane Kremem
1/4 Szklanki żelatyny Brzoskwiniowej, Morelowej Lub Pomarańczowej W Proszku1/4 Szklanki żelatyny Brzoskwiniowej, Morelowej Lub Pomarańczowej W Proszku
(rezerwowe Chipotle)(rezerwowe Chipotle)
Żółte Opakowanie Prezentowe Na Deskę PrzykrywającąŻółte Opakowanie Prezentowe Na Deskę Przykrywającą
Świeży Pomidor Do Posypania Każdego BurgeraŚwieży Pomidor Do Posypania Każdego Burgera
3/4 Funta Makaronu Pappardelle (szerokie Wstążki, Zamiennik Fettuccine, Jeśli Jest Niedostępny)3/4 Funta Makaronu Pappardelle (szerokie Wstążki, Zamiennik Fettuccine, Jeśli Jest Niedostępny)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Lukieru Waniliowego2 łyżki Lukieru Waniliowego
5
Zdjąć z ognia.
6
Wymieszaj niewielką ilość gorącej mieszanki z substytutem jajka; wszystko z powrotem na patelnię, ciągle ubijając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Substytut JajSubstytut Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Cebula, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości Około 1/2 CalaCzerwona Cebula, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości Około 1/2 Cala
Pasta Pomidorowa, Szukaj W Tubce (łatwo Ją Przechowywać W Ten Sposób)Pasta Pomidorowa, Szukaj W Tubce (łatwo Ją Przechowywać W Ten Sposób)
7
Zdjąć z ognia. Wymieszaj pozostałe składniki.
8
Podawać na ciepło z budyniem chlebowym. Resztki przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banan (dojrzały), PureeBanan (dojrzały), Puree

Polecane wino: Madera, Pedro Ximenez

Pudding chlebowy świetnie komponuje się z Madeiranem i Pedro Ximénezem. Słodki, orzechowy smak Pedro Ximéneza z nutami fig i karmelu doskonale komponuje się z puddingiem chlebowym. Madera to kolejna opcja – można nawet znaleźć przepisy wykorzystujące maderę w puddingu chlebowym! Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 80 dolarów za butelkę.
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn